Sparta šokirala Olimpiko, Aduric heroj Baskijaca, Viljareal odoleo u Leverkuzenu (video)

Izvor: Sportske.net, 17.Mar.2016, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sparta šokirala Olimpiko, Aduric heroj Baskijaca, Viljareal odoleo u Leverkuzenu (video)

Odigrana su prva tri revanša osmine finala Lige Evrope, a plasman među osam najboljih obezbedili su Sparta iz Praga, Viljareal i Valensija.

Najveće iznenađenje priredila je praška Sparta koja je u Rimu deklasirala Lacio rezultatom 3:0 i nakon remija od 1:1 sa svog stadiona prošla među osam najboljih ekipa.

Sparta je već u prvom poluvremenu postigla sva tri gola i rešila pitanje pobednika. Mrežu Rimljana načeo je Dockal u desetom, na 2:0 povisio je Krejči dva >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << minuta kasnije, da bi u finišu prvog poluvremena Julis postavio nedostižnih 0:3.

U timu Lacija od srpskih fudbalera igrao je jedino Milan Biševac, dok Sergej Milinković-Savić, Dušan Basta i Filip Đorđević nisu bili ni na klupi.

U španskom derbiju, Valensija je uspela da savlada Atletik Bilbao rezultatom 2:1, ali timu Gerija Nevila to nije bilo dovoljno, pošto su Baskijci u prvom meču slavili sa 1:0 i prošli zahvaljujući golu u gostima.

Valensija je u prvom poluvremenu imala velikih 2:0 golovima Mine u 13. i Aderlana u 37. minutu. Trenutak odluke dogodio se u 76. minutu kada je fantastični Aduric postavio konačinih 2:1 na asistenciju Raula Garsije.

U trećem susretu, Viljarela je odoleo u Leverkuzenu i obezbedio plasman u narednu rundu. Bajer i Viljareal su odigrali bez golova, a ''žuta podmornica'' je prošla u četvrtfinale pošto je na svom Madrigalu slavila sa 2:0.

Golove sa utakmica pogledajte OVDE.

Liga Evrope, osmina finala:

Bajer Leverkuzen - Viljareal 0:0 (prvi meč 0:2)

Lacio - Sparta Prag 0:3 (1:1)

Valensija - Atletik Bilbao 2:1 (0:1)

21.05:

Anderleht - Šahtjor

Braga - Fenerbahče

Mančester junajted - Liverpul

Sevilja - Bazel

Totenhem - Borusija Dortmund

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.