Izvor: MozzartSport.com, 07.Avg.2020, 22:21

Sparsi utišali Džez: Vajt je prvi među jednakima

San Antonio upisao prvu pobedu u nastavku lige

Konačno jedno pobedničko veče za San Antonio – rival je bila Juta koja je savladana 119:110, bila je to prva pobeda ekipe Grega Popoviča u otkako je sezona nastavljena. Sparsi su vodili tokom čitavog susreta, kontrolisali igru i odbijali napade rivala u čijim je redovima najistaknutiji bio Džordan Klarkson sa 24 poena.

San Antonio je imao plus deset na poluvremenu iako su dva najefikasnija košarkaša dotadašnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << toka meča bili upravo Klarkson (17) i Džo Ingls (12), obojica iz redova Džezera. Sparsi su bolje rasporedili poene budući da su petorica najboljih strelaca San Antonia do odlaska na odmor kombinovali 47 poena.

Demar Derouzan i saigrači su namestili ruku u prvoj četvrtini, a do poluvremena postavili standard na 50% šuta iz igre i taj procenat od tada pa na dalje nije padao, dok su Džezeri bili na otprilike 10 posto manje. Iako prednost na polovini utakmice nije bila ogromna, Sparsi su tih deset poena suficita, praktično održavali do kraja meča jer su treća i četvrta deonica igrane praktično u egalu.

Na kraju je Derik Vajt uspeo da izjednači po broju poena sa Klarksonom (24), koji je odigrao vrlo stidljivo drugo poluvreme dopunivši učinak iz prvog sa svega sedam poena. Ozbiljan doprinos pobedi San Antonija dao je i Austrijanac Poeltl koji je utakmicu završio sa 19 poena i 10 skokova. Dvocifreni u pobedničkom timu bili su još Voker, Gej, Derouzan i Marej. Izuzetno bitna pobeda za Sparse koji su trenutno na dve pobede od plej-of zone zapada, dok je Juta šestoplasirana u istoj konferenciji.

NBA Liga - rezultati

San Antonio - Juta 119:110

/Vajt 24 - Klarkson 24/

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.