Sparsi nastavljaju seriju pobeda

Izvor: B92, 11.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sparsi nastavljaju seriju pobeda



Prethodne noći odigrano je šest utakmica NBA šampionata, a gostujući timovi imali su polovičan uspeh. Od naših košarkaša na parketu su bili Marko Jarić u dresu Minesote i Saša Pavlović u dresu Klivlenda. Za Nju Džersi nisu nastupili Mile Ilić, koji igra u NBDL-u i Nenad Krstić zbog povrede, a posle operacije još uvek se oporavlja Peđa Stojaković, pa ni on prethodne noći nije igrao.

San Antonio – Nju Džersi 93:77

Manu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Đinobili ne zna da objasni razlog serije od 12 pobeda Sparsa. On jednostavno želi da ta serija traje što duže.

"U odbrani igramo mnogo bolje. Nismo nestabilni kao ranije. To je stvar samopouzdanja. Takođe i pogađamo velike šuteve, kada je to potrebno. Ovo je sjajno pogotovo kada igru uporedite sa nekim ranijim utakmicama. Veoma smo srećni, ali u isto vreme moramo da se popravljamo za vreme koje se najviše računa", kaže Đinobili, koji je utakmicu protiv Nju Džersija završio sa 12 postignutih poena.

Toni Parker je bio najefikasniji sa 19, a Tim Dankan je imao 17 poena i 13 skokova.

Brus Boven smatra da Sparsi u ovom trenutku žele da odrađuju posao, pogotovo kod kuće pred početak plej-ofa.

"Ima još stvari na kojima moramo da radimo. Dobili smo stabilnost i to je nešto što nam je nedostajalo. Mislim da je ova serija samo početak", rekao je Dankan.

Vins Karter je ubacio 17 poena za Netse koji su izgubili petu utakmicu za redom. Miki Mor je dodao 14, a Džoš Bun 11. Džejson Kid je postigao samo 7 poena, pre nego što je isključen u trećoj četvrtini kada je zaradio dve tehničke greške. I trener Netsa Lorens Frenk je pre meča napustio klupu zbog isključenja.

Indijana – Filadelfija 96:101

Filadelfija priča više o poslu koji treba da obavi u završnici, dok Indijani nedostaju moralne pobede. Stvari su se jednostavno promenile. Andre Iguadala je postigao 25 poena i 76ersi su stigli do sedme uzastopne pobede protiv Pejsersa, kojima je to bio osmi poraz u nizu.

Poslednjih godina Indijana je bila velika snaga u Istočnoj konferenciji, pogotovo kod kuće, dok su Siksersi bili uzbudljiv tim sa mnogo poraza. Igrači Filadelfije u poslednjoj četvrtini su šutirali penale 14-16 i tako stigli do devete pobede na strani ove sezone.

"Kada su nam trebali šutevi ili dobre odbrane, dobijali smo. To ovaj tim radi tokom serije pobeda. Trudimo se da igramo dobru košarku. Kada smo gubili, pokušavali smo takođe da igramo dobro. Mislim da je upornost ključ svega i da nam se sada vraćaju sve one stvari koje smo ranije morali da imamo", rekao je Moris Čiks trener Filadelfije.

Deni Grejndžer i Troj Marfi su dali po 18 poena, a Majk Danlivi 17 za Pejserse koji imaju najdužu seriju poraza od sezone 1988/89. Plejmejker Džamal Tinzli je suspendovao od strane kluba, Džermejn O'Nil nije igrao zbog povrede levog kolena, baš kao ni Markis Denijels ključna rezerva Pejsersa.

Juta – Nju Orlins 96:86

Juta je stigla do trijumfa velikom dominacijom u trećoj četvrtini, dok je u četvrtoj četvrtini ekipa uhvatila gotovo svaki odbitak posle promašaja. Džezeri su pobedili Hornetse i tako produžili svoju seriju trijumfa na šest, pa su obrisali loš utisak sa početka sezone.

"Dobro su nas isprašili u prvom poluvremenu", rekao je trener Džeza Džeri Sloun.

U drugom poluvremenu je viđena druga priča. Džez je dao prvih devet poena i do kraja je održavao prednost. Juta je u drugom poluvremenu dominirala u skoku 30-13, pogotovo u poslednjoj četvrtini 17-6.

"Ušli smo u meč sa mnogo energije i činilo se da smo mi tim koji igra drugi dan za redom, a ne oni", kaže Deron Vilijams koji je zabeležio 13 asistencija za Jutu.

Karlos Buzer je utakmicu završio sa 20 poena i 13 skokova, Memet Okur je imao 29 poena šutiravši za tri poena 5-7. Gordan Giriček je ubacio 16 koševa. Juta ima skor 8-2 posle Ol-star pauze, a dobila je 14. meč od poslednjih 16.

"U poslednjih nekoliko utakmica loše smo igrali u trećoj četvrtini. To je naš najveći problem. Mislim da momci posle pauze ne misle o utakmici. Kada se trgnemo uvek bude kasno", rekao je trener Hornetsa Bajron Skot.

Džanero Pargo je ubacio 15 poena, a Kris Pol 12 uz 11 asistencija. Nju Orlinsu je ovo bio peti poraz za redom.

Milvoki – Klivlend 92:94

Umesto da šutira poslednji, LeBron Džejms je zavarao Milvoki Bakse. On je na ovom duelu imao 32 poena, 8 skokva i 9 asistencija, ali je pobednički poen prepustio Andersonu Varežaou.

"Gledao sam da dodam loptu Rubenu Patersonu da odigra 1 na 1 i učini nešto dobro. Endi je utrčavao prema košu, dao sam mu loptu i to je bila pobeda", rekao je Džejms.

Majkl Red je ubacio 29 poena, ali je propustio da pogodi koš za produžetak. Trener Baksa Majk Braun pohvalio je Erika Snoua, koji je odigrao odličnu odbranu na Redu.

Baksi su izgubili 12. uzastopnu utakmicu protiv timova iz Centralne divizije. Kavsi su gubili sa 12 poena razlike 9 minuta do kraja meča, ali su duel završili serijom 25:11 i tako stigli do trijumfa.

Aleksandar Pavlović je kao starter igrao 27 minuta. Za to vreme imao je 7 poena, 3 ukradene lopte i po jedan skok i asistenciju.

Atlanta – Minesota 99:93

Duel protiv nekadašnjeg MVP-ja i 10-strukog Ol-star učesnika Kevina Garneta posebno je motivisao Džoša Smita.

"On je odličan igrač. Priča prljavo, ali je nekad i zabavan. Stalno se smeje, jer pokušava protivniku da uđe u glavu", kaže Smit, koji je zabeležio rekord karijere sa 32 poena i tako pomogao Hoksima da stignu do treće vezane pobede.

Garnet je duel završio sa 32 poena, 10 skokova i 5 asistencija u osmom uzastopnom porazu i 11 u poslednjih 12 mečeva na strani.

17.pik sa drafta 2004. godine, koji je stigao direktno iz srednje škole Smit je izgradio reputaciju jednog od najboljih blokera lige. On je treći ove sezone, a u duelu sa Njujorkom je postao najmlađi igrač u istoriji lige koji je zabeležio 500 blokada.

Duel u Atlanti Marko Jarić je igrao 36 minuta kao starter na poziciji niskog krila. Za to vreme on je zabeležio 6 poena, 3 asistencije, 2 skoka i 1 ukradenu loptu.

Šarlot – Memfis 107:115

Memfis je odigrao na strani utakmicu kakva se retko viđa. Grizlisi su prekinuli seriju od šest poraza pobedom u Šarlotu i to je bila njihova tek peta pobeda na strani u 33 utakmice.

Pau Gasol je imao 31 poen i 15 skokova, Hakim Vorik 18 poena, Rudi Gej 16 koševa i 10 skokova, a Majk Miler 17 poena.

"Nije lako odigrati ovako posle poraza i serije loših partija. Moramo biti ponosni na ovu utakmicu i pokušati da nastavimo u ovom ritmu. Ipak jedna pobeda ne čini mnogo u ligi, moramo biti mnogo konstantniji", rekao je Gasol.

Na drugoj strani Rejmond Felton je zabeležio 24 poena, kao i Džerald Valas koji je imao i 13 skokova. Bio je to osmi uzastopni poraz Bobketsa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.