Španski prvak nokautiran na Banjici

Izvor: Politika, 25.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španski prvak nokautiran na Banjici

Vaterpolisti Partizana silovito su krenuli u Evroligi, u kojoj su prošle godine zauzeli treće mesto. U prvom kolu su na Banjici potopili špansku Barselonetu, koja je već određena za domaćina završnog turnira, s 11:3 (4:0, 2:1, 2:2, 3:0).

To je rezultat o kome je pre utakmice moglo samo da se mašta. "Crno-beli" su se čak pribojavali ovog okršaja, ne toliko zbog snage suparnika, koliko zbog toga što su toliko nadmoćni u našoj ligi da nemaju pravi uvid u svoje trenutne mogućnosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
Ispostavilo se da je Partizan već sada jak, mada na osnovu samo jednog dvoboja ne treba da se donose dalekosežni zaključci. Tim pre što su španskom prvaku nedostajali iskusni standardni prvotimci Perez i Ernandez.

Naš prvak je već u prvoj "rundi" nokautirao španskog šampiona. Gocić je prvi zatresao mrežu, potom Filipović, zatim D. Pijetlović i ponovo Filipović, pa su "crno-beli" poveli čak s 4:0. Kada je na početku druge četvrtine M. Nastran povećao na 5:0 bilo je jasno da za Partizan nema zime.

– Uvek počinjemo silovito, a sada je možda dodatno uticalo i to što smo dva i po meseca čekali na ovu utakmicu. Odbrana je bila odlična, naročito je dobro čuvala centre, pa je onda napad, koji nam je, inače, izvanredan, došao do izražaja. Naravno, zasluge za pobedu pripadaju i publici, – kazao je golman Partizana Nikola Kuljača.

Krajem druge i početkom treće četvrtine Španci su nešto i pokušali, ali kad god su dali gol, već u narednom napadu im je vraćeno milo za drago. Prvi pogodak za goste postigao je Delgado (5:1), ali je Aleksić vratio stvari na svoje mesto (6:1).

Kad su ekipe promenile strane Delgado je ponovo bio strelac, ovog puta iz penala (6:2), a onda je Amerikanac Bejli, pojačanje "crno-belih", iskoristio igrača više (7:2). Španski reprezentativac Mingelj je iz protivnapada smanjio na 7:3 i to je sve što su gosti učinili.

Da nemaju čemu da se nadaju domaćin im je stavio do znanja odmah pošto je posle primljenog gola krenuo s centra. Rađen je predao loptu, potom uplivao ka golmanovoj desnoj stativi, gde se nije zadržao, nego je preplivao do druge. To je bilo tako munjevito da njegov čuvar ni pogledom nije stigao da ga prati, pa kad je dobio loptu Partizanov bek nije propustio da iskoristi idealnu priliku (8:3).

U poslednju četvrtinu Španci su ušli pomireni s porazom. "Crno-beli" su radili šta su hteli, a njihovu zasluženu pobedu su uvećali Rađen, Prlainović i Gocić (11:3).

– Bili smo veoma koncentrisani od samog početka i stvorili veliku prednost. Barseloneta nije mogla ništa da učini, jer smo bili odlični u odbrani, pa su njeni igrači shvatili da nema ništa od preokreta i predali se. Ovo nam je bila jedna od najznačajnijih utakmica i zato hvala navijačima što su nas bodrili sve vreme, – rekao je centar "crno-belih" Duško Pijetlović.

Pred našim prvakom su dva teška gostovanja, oba u Italiji. Prvo ide u Brešu (8. decembar), a potom u Napulj kod Posilipa (19. decembar). Partizan je s oba suparnika podelio megdan u prošloj sezoni i izašao kao pobednik, što sada može da mu bude otežavajuća okolnost, jer će sigurno želeti da mu se oduže. Međutim, tim sa Banjice je pobedom, a pogotovo igrom protiv Barselonete, nagovestio da nema čega da se plaši.

Plivalište: Banjica. Gledalaca: 1.000. Sudije: Margeta (Slovenija) i Hauše (Nemačka). Isključenja: Partizan 7(1), Barseloneta 8(3). Penali: Barseloneta 1(1).

PARTIZAN RAJFAJZEN: Kuljača, M. Nastran 1, Rađen 2, Bejli 1, Aleksić 1, D. Pijetlović 1, Prlainović 1, Gocić 2, Avramović, Filipović 2, Ivošević, Mitrović, G. Pijetlović. Trener: Dej. Udovičić.

ATLETIK BARSELONETA: V. Garsija, Fandos, K. Garsija, Trbojević, Mingelj 1, D. Martin, Pikas, Mingez, Roka, F. Fernandez, Valjes, Delgado 2(1), Hadnat. Trener: S. Fernandez.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.