Španski poslanici besni zbog visokih premija fudbalera

Izvor: Beta, 07.Jun.2014, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španski poslanici besni zbog visokih premija fudbalera

MADRID, 7. juna 2014. (Beta-AP) - Odluka da se svakom od fudbalera Španije dodeli 720.000 evra ako odbrane titulu svetskog prvaka u Brazilu izazvala je burne reakcije nacionalnih poslanika.

Kapiten Iker Kasiljas i njegov zamenik Ćavi Ernandes potpisali su 3. juna sporazum sa fudbalskim savezom Španije u ime 23 igrača. To je povećanje u odnosu na 600.000, koliko je dobio svaki od igrača koji su osvojili Svetsko prvenstvo 2010. godine.

Poslanici Pablo Martin Pele i Susana >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Ros kritikovali su premije kao "neproporcionalne" i ocenili su da je to "uvreda za gradjane" zbog trenutne ekonomske krize.

Poslanica Laja Ortis rekla je da će pokenuti pitanje o tim premijama u parlamentu i oštro je osudila fudbal, rekavši da se ponaša "kao da je u drugom svetu" i da tamo "nema krize".

Pobednik Svetskog prvenstva u Brazilu osvojiće 35 miliona evra, ali mnogi u Španiji veruju da bi taj novac trebalo uložiti u razvoj fudbala.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Španski poslanici protiv premija fudbalerima

Izvor: B92, 07.Jun.2014

Odluka da se svakom od fudbalera Španije dodeli 720.000 evra ako odbrane titulu svetskog prvaka u Brazilu izazvala je burne reakcije nacionalnih poslanika.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.