Španski motociklista poginuo nakon nesreće na reliju Dakar

Izvor: B92, 15.Jan.2024, 18:28

Španski motociklista poginuo nakon nesreće na reliju Dakar

Španski motociklista Karles Falkon (45) preminuo je od povreda zadobijenih posle nesreće na drugoj etapi reli maratona Dakar.

Falkon je 8. januara na kraju druge etape pao sa motocikla i zadobio povredu glave.

Nakon ukazane prve pomoći, Falcon je prebačen u bolnicu gde mu je dijagnostikovan moždani edem, koji je izazvao komu, kao i prelom kičme, pet rebara, ključne kosti i levog zgloba.

"U ponedeljak, 15. januara, Karles nas je napustio. Lekari su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potvrdili da je neurološko oštećenje izazvano srčanim zastojem u trenutku nesreće bilo nepovratno. Karles je bio nasmejana osoba, uvek aktivan, koji je strastveno uživao u svemu što je radio, posebno u motociklima. Ostavio nas je da radimo nešto što je bio njegov san, da učestvujemo na Dakaru. Uživao je i bio srećan na svom motociklu. Moramo ga pamtiti po njegovom osmehu i sreći koju je pružio svima", navodi se u saopštenju tima.

Katalonac, koji je drugi put učestvovao na Dakaru, Falkon je pao i teško se povredio tokom druge faze relija u nedelju 7. januara, nekoliko kilometara od kraja specijalne etape od Al Henakije do Al Duvadimija, prenosi portal Motorsport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.