Španski model crno-belih

Izvor: Politika, 15.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španski model "crno-belih"

Očekuje se da Đukićev tim igra u formaciji 4–2–3–1. – Lazićeve želje i očekivanja

Posle žestokog ritma na početku priprema, novi Partizanov trener Miroslav Đukić je juče odlučio da svojim izabranicima da slobodan dan. Ali, već danas očekuju ih nove obaveze koje u ovoj fazi priprema nisu male.

Od novog trenera i novih igrača koji su ove zime pojačali redove "crno-belih" očekuje se nešto novo. Odmah se može videti, bar po prvim treninzima, da >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << će novi trener nastojati da za kratko vreme u potpunosti promeni stil igre. Đukić ima zamisao da njegov tim igra napadački i to u formaciji 4–2–3–1, čime bi Partizanova oštrica bila još ubojitija a gledaoci zadovoljniji, jer se od takvog "sistema" očekuje mnogo golova. Igru sa stalnim presingom uglavnom gaje evropski velikani, među njima i španski (Valensija, Deportivo, Barselona...) što znači da je Đukić od prvog dana na novom radnom mestu odlučio da svoje igračko iskustvo prenese svojim učenicima.

Igrači, bar posle prvih treninga, imaju samo reči hvale za novog učitelja.

– Vidi se da naš trener ima bogato iskustvo. Vidi sve, razume problem svakog pojedinca i to je u ovom trenutku najvažnije – kaže omaleni Predrag Lazić koji je u prvom delu sezone imao zapažene partije u "crno-belom" dresu.

Treninzima često prisustvuje i direktor Nenad Bjeković. Za kratko vreme stvorena je dobra atmosfera što potvrđuje i Lazić:

– Trener Đukić je otvoren za saradnju. Istina, ima nas puno na treningu, svako sa nestrpljenjem očekuje dan kada će trener saopštiti grupu igrača na koju će računati u nastavku šampionata. Nisam u grču jer verujem u ono što radim.

Šta očekujte od nastavka sezone?

– Očekujem da se dobro spremim, da mi se osmehne sreća, a posle dobrih igara u dresu Partizana svaki igrač ima samo jednu želju, da karijeru nastavi u inostranstvu.

Ovaj hitri napadač takođe ističe da mu odgovara stil koji je od prvog dana nametnuo trener Đukić:

– Volim napadački fudbal. Dobili smo dobra pojačanja, stvorena je zdrava konkurencija, a svakom igraču preostaje da se spremi za nove napore. Dan odmora nam je dobrodošao, a već od danas hvatamo novi zalet.

Đukić i njegovi saradnici Stanojević i Varga prave četvorodnevni plan rada. To podrazumeva da svaki pojedinac ima striktno zacrtane zadatke koji stoje pred njima. U subotu ili nedelju "crno-beli" će imati prvu proveru.

--------------------------------------------------------------------------

Jahić u Teleoptiku

Mladi čuvar mreže Nemanja Jovšić vratio se sa stažiranja u Smederevu. On, Ivica Kralj i Kipranin Nikolas Asprogenis biće glavne golmanske snage Partizana u narednoj sezoni. Odlučeno je da mladi Fahret Jahić bude ustupljen Teleoptiku, a po potrebi vraćao bi se u staro fudbalsko jato.

D. Todorović

[objavljeno: 15.01.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.