Španska lekcija Srbiji – ubedljiv poraz u polufinalu

Izvor: B92, 06.Avg.2022, 19:01

Španska lekcija Srbiji – ubedljiv poraz u polufinalu

Košarkaška reprezentacija Srbije za igrače do 18 godina poražena je od Španije rezultatom 60:38 u polufinalu Evrropskog prvenstva.

Srbija je ovaj U18 Evrobasket počela u grupi C gde je odmah nadigrala Sloveniju, Grčku i Češku, da bi potom razbila Crnu Goru i Izrael i došla do polufinala sa Španijom.

Srbija je odlično izgledala sve do ovog polufinala, u kom su Španci bili prilično ubedljivi i koliko god surovo zvučalo očitali lekciju izabranicima Vladimira >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Đokića.

Najbolji igrač Španije na ovom šampionatu, Isan Almansa, napravio je Srbiji mnogo problema i susret okončao sa 21 poenom i čak 12 uhvaćenih skokova.

Ispratili su ga Edi Pinedo sa 11 i Sedik Garuba (mlađi brat Usmana Garube bivšeg asa Real Madrida) sa 9 ubačenih poena.

Što se tiče Srbije, do sada je Matijašević bio najbolji strelac, a ovaj susret je završio sa samo 5 poena, dok je uz njega najbolji pojedinac na šampionatu Milenković imao 2 poena i 3 skoka.

Istakao se Đoković sa 13 poena, dok je Đapa imao 7, a Andrić upisao 6.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Orlići" podbacili, Španija u finalu Evropskog prvenstva

Izvor: RTS, 06.Avg.2022

Muška juniorska košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivo je poražena od Španije u polufinalu Evropskog prvenstva u turskom Izmiru sa 60:38 (12:7, 19:6, 19:10, 10:15). . Selekcija Srbije do 18 godina boriće se u nedelju (17.15) za bronzanu medalju protiv poraženog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.