Izvor: Vesti-online.com, 20.Feb.2019, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španovićka prva u Beogradu, nadmašila Birmingem

Srpska atletičarka Ivana Španović je skokok 6.92 trijumfovala na atletskom "Serbian openu" u U Atletskoj dvorani u Beogradu se održava četvrti "Serbian open" u atletici.

Skok u Beogradu je bolji nego 6.78 iz Birmingema. Podiže se forma za šampionat Evrope u dvorani u Glazgovu.

Srpskim atletičarima je pripala dugoprugaška disciplina 1500m u obe konkurencije.

Amela Terzić je sa istrčanih 04:20.71 bila najbrža među trkačicama. "Komšinice" Pjerdevara >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << iz Rumunije (4:23.07) i Mogor iz Mađarske (4:32.53) su joj bile najbliže.

#VestiUzivo #VestiLive #VestiSport

"4. Serbian Open Indoor Meeting" u Atletskoj dvorani u Beogradu! @srbatl

Amela Terzić, pobednik trke na 1500 metara! pic.twitter.com/3Ee7JThMdm— Vesti OnLine (@VestiOnLine) February 20, 2019

Bibić (20) je stigao prvi na cilj u trci na 1500m sa rezultatom 3:43.22, ostavivši iza sebe Danca Jensena (3:43.48) i Bugarina Cenova (3:44.86).

- Bilo je planirano da probijemo granicu ispod tri minuta i četrdestet sekundi, međutim kada sam prešao 1000 metara video sam da je to bilo malo teže. Onda sam taktizirao zadnjih 500 metara, išao sam na plasman tj. na pobedu. Na kraju sam uspeo u toj taktici, ostvario sam ono što sam želeo. Ovo je bila poslednja provera pred Evropsko prvenstvo u Glazgovu. Dokaz da sam u dobroj formi samo treba sačuvati zdravlje i pripremiti se za ono što nas tek očekuje a to je okršaj sa najboljima iz Evrope - izjavio je Elzan Bibić, dodavši da će se na EP prijaviti i na 1500m i na 3000m.

Najbolji atletičar Srbije za proteklu godinu Stahinja Jovančević je trijumfovao u skoku u dalj skokom od 7.85. Drugi je Šveđanin Torneus sa 7.76, treći hrvatski takmičar Dino Pervan sa 7.61.

U sprinterskoj disciplini 60m je Milana Tirnanić pobedila sa 7.42, dok je Aleksi Kijanoviću sa 6.79 za dlaku izmaklo prvo mesto. Turčin Aj Ajkut je bio brži za četiri desetinke.

- Prezadovoljna sam, pogotovo jer imam zdravstvenih problema, tako da je rezultat odličan. Ponovila sam rezultat sa državnog prvenstva što je norma za Glazgov - rekla je Tirnanićka, nadovezavši se na očekivanja na Evropskom prvenstvu:

- Očekujem plasman u polufinale, pogotovo što je pre dve godine u Beogradu bilo potrebno 7.46 sekundi, što mogu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.