Španovićeva opet na pregledu

Izvor: Sportski Žurnal, 03.Okt.2011, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španovićeva opet na pregledu

Vicešampionka Evrope za mlađe seniorke u skoku udalj, Ivana Španović, nije krunisala sezonu Svetskim prvenstvom u Daeguu, kako je planirano.
Dve nedelje uoči odlaska u Južnu Koreju, iskrenula je na treningu (prilikom doskoka) skočni zglob leve, odrazne noge.

U prvom trenutku činilo joj se da će sve proći mnogo brže i da problem nije veliki. Prevladao je jak motiv da učestvuje na najvećoj sportskoj smotri ove godine. Mada je otputovala na Daleki istok, bol je, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << ipak, bio jači od srpske rekorderke (6,78 m) pa se nije takmičila.
Po povratku kući kontrolisala se magnetnom rezonancom. Snimak nije dovoljno jasan, preciznije – mutan je. Reklo bi se na osnovu njega da je sve kako treba, ali nije. Zato će u ponedeljak opet da snimi zglob – kaže Goran Obradović.
Poznati novosadski stručnjak ukazuje:
Ukoliko doktor Petrović bude rekao da nema ničega na zglobu, mislim na kosti, ligamente, hrskavicu, nije nemoguće da je u tom slučaju u pitanju nerv.
Drugog Obradovićevog pulena, Igora Šarčevića, u prvoj disciplini desetoboja na mitingu Dekastar u Francuskoj, bol u zadnjoj loži zaustavio je pre dve nedelje na daljem putu ka „B“ olimpijskoj normi.
Ispostavilo se da nije u pitanju mišić, već ovojnica. Mora da pauzira tri nedelje, a već je 10 dana na terapijama – kaže Goran Obradović.
Šarčević ipak neće uspeti da se do sledećeg vikenda i Prvenstva Vojvodine u višeboju oporavi.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.