Španovićeva: Spremna za mnogo bolje

Izvor: B92, 10.Mar.2014, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španovićeva: Spremna za mnogo bolje

Srpska atletičarka Ivana Španović rekla je da je na Svetskom dvoranskom prvenstvu želela više od bronze u skoku u dalj, ali da u nedelju nije mogla više.

Španovićeva je u nedelju osvojila bronzu u Sopotu i tako postala prva srpska sportistkinja koja je došla do medalje na planetarnom šampionatu u dvorani.

"Imali smo veće ambicije, ali jednostavno nije bio moj dan. Svakako da sam srećna zbog bronzane medalje, ali bila sam spremna za mnogo dalje", rekla je Španovićeva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Problemi u doskoku sprečili su me da skočim koliko sam mogla, ali sada se okrećem letnjoj sezoni, gde ću imati priliku da dokažem da zaslužujem da sam na svetskom vrhu. Iskoristila bi ovu priliku da se zahvalim Atletskom savezu Srbiju i svom timu na izuzetnoj podršci koju mi pružaju, jer bez njih ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Nadamo se još sjajnijim medaljama u narednoj sezoni”, dodala je Španovićeva na konferenciji za štampu koju je organizovao Atletski savez Srbije povodom njenog uspeha u Sopotu.

Prvi čovek srpske atletike Veselin Jevrosimović istakao je da je Španovićeva ostvarila neverovatan uspeh.

Bilo je pravo zadovoljstvo gledati Ivanu kako osvaja medalju na Svetskom prvenstvu u Poljskoj. Pokazala je potpunu dominaciju sjajnim skokovima i nijednim prestupom. Ovo je veliki uspeh za nju, ali i za Atletski savez Srbije. Zahvalio bi se svima na podršci kao i Ministarstvu omladine i sporta”, istakao je Jevrosimović.

Španovićeva je do bronze došla skokom od 6,77 metara, samo dve nedelje pošto je ostvarila svoj najbolji rezultat, od 6,92.

Jakim tempom smo trenirali ove zime, što dokazuje novi nacionalni rekordkoji je Ivana postavila pre samo dve nedelje na Balkanijadi u Istanbulu, skokom od 6,92 metara. Nešto slabiji skok u Sopotu doneo joj je bronzanu medalju, i zbog toga smo presrećni, ali kada se sve kockice budu poklopile, biće to mnogo dalje”, rekao je trener srpske atletičarke Goran Obradović.

Konferenciji za medije prisustvovao je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Pre svega želim da čestitam Ivani i njenom timu na sjajnom uspehu u Poljskoj. Ovakvi uspesi naših atletičara obaveza su i za nas da im omogućimo što bolje uslove, širom Srbije za bavljenje atletikom.Obezbedili smo i finansije za završetak atletske dvorane, što će sigurno poboljšati uslove za vrhunski atletiku i za mlade koji će tek početi da se bave ovim sportom.Osim što je ovo njen uspeh, istorijski uspeh je i za srpsku atletiku. Ona nas je naučila da ništa nije nemoguće i da je ona ta koja obara sve rekorde. Pokrenuli smo atletiku iz korena, ono što je pre bio san, sada je java. Španovićeva je pravi primer mlađoj deci kako mogu da uspeju i u Srbiji. Budi ono što jesi i pobedi sebe”, naglasio je Udovičić.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Španovićeva: Spremna za mnogo bolje

Izvor: B92, 10.Mar.2014

Srpska atletičarka Ivana Španović rekla je da je na Svetskom dvoranskom prvenstvu želela više od bronze u skoku u dalj, ali da u nedelju nije mogla više...Španovićeva je u nedelju osvojila bronzu u Sopotu i tako postala prva srpska sportistkinja koja je došla do medalje na planetarnom šampionatu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.