Španija vodi 2:0: Posle Jorovićeve, poražena i JJ

Izvor: Vesti-online.com, 06.Feb.2016, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija vodi 2:0: Posle Jorovićeve, poražena i JJ

Španija je povela protiv Srbije 2:0 u Kraljevu, u prvom kolu Svetske B grupe FED kupa.

Najbolja srpska tenisera Jelena Janković poražena je od Suarez Navaro - 2:0 (6:4, 6:2), za nešto manje od sat i po igre. JJ je pružila žestok otpor samo u prvom setu, a u nastavku meča osma igračica na WTA listi je lako slavila i dovela Španiji na korak do pobede.

Prvi poen Špankinjama donela je Garbin Muguruza, koja je lako pobedila Ivanu Jorović - 6:3, 6:1 za sat i 17 minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << igre.Tatjana Ječmenica, selektor Srbije, odlučio je da, umesto najavljene Bojane Jovanovski, protiv pete teniserke sveta zaigra Jorovićeva. Naša mlada teniserka pružila je dobar otpor u prvom setu, ali je Špankinja trenutno za klasu ispred Ivane, pa se pitanje pobednika nije postavljalo nijednog trenutka.

- Drago mi je što sam pružila solidan otpor Muguruzi i zadvoljna sam kako sam odigrala. Zahvalila bih se selektoru Tatjani Ječmenici što je odlučila da mi pruži šansu. Muguruza je sjajna igračica, među 10 najboljih na svetu i ima mnogo iskustva - rekla je Jorovićeva posle meča.

Drugog dana, u nedelju od 13.00 počinje meč Jelene Janković i Garbine Muguruze, a potom će biti odigran i čevrti singl meč. Duel Srbije i Španije zatvoriće meč dublova. Za reprezentaciju Srbije će igrati Ivana Jorović i Nina Stojanović, dok će za gošće nastupiti Lara Aruabarena i Lurdes Domingez Lino.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.