Španija u borbi protiv rasizma

Izvor: B92, 10.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija u borbi protiv rasizma



Ministar sporta Španije Haime Lisavecki najavio je oštrije zakonske mere za borbu sa rasizmom na fudbalskim stadionima.

"Vlada priprema izmene zakona kako bi mogla da deluje rigoroznije, da bi mogle da se izreknu oštrije kazne, a i da bi individualni postupci bili kažnjivi", rekao je ministar španskim medijima.

"Bili smo svedoci rasističkih ispada koji verovatno ne oslikavaju špansko društvo, ali su postali stvarnost na pojedinim masovnim dogadjajima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i mi to moramo da iskorenimo". istakao je Lisavecki.

U poslednje dve godine na stadionima u Španiji značajno se povećao broj incidenata u kojima su navijači vredjali crnopute fudbalere na rasnoj osnovi.

U februaru je napadačc Barselone, kamerunski fudbaler Samjuel Eto pretio da će napustiti utakmicu sa Saragosom, pošto su ga navijači

vredjali. Španski fudbalski savez je zbog ponašanja navijača kaznio Saragosu sa 9.000 evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.