Španija pali motore za Mundobasket

Izvor: B92, 04.Avg.2023, 08:24

Španija "pali" motore za Mundobasket

Košarkaška reprezentacija Španije u petak od 21.45 igra prvu pripremnu utakmicu pred Mundobasket.

Aktuelni šampioni sveta iz 2019. godine dočekuju Venecuelu u madridskom Vizink centru, gde su prethodnih sedam dana trenirali.

Biće to prva provera za 16 igrača koje je selektor Serđo Skariolo pozvao, a njih desetorica bili su članovi nacionalnog tima koji je prošle jeseni bio šampoion Evrope.

Venecuela tauzima trenutno 17. mesto na zvaničnoj FIBA svetskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rang listi, a na Mundobasketu igraće u grupi F sa Slovenijom, Zelenortskim Ostrvom i Gruzijom.

Nakon ovog meča, reprezentaciju Španiju čekaju dueli sa Slovenijom i Sjedinjenim Američkim Državama (11. i 13. avgusta u Malagi), Kanadom i Dominikanskom Republikom (17. i 19. avgusta u Granadi), a zatim će se uputiti u Džakartu (Indonezija), gde će igrati prva faza Svetskog prvenstva.

Španija brani zlatnu medalju, a na SP je smeštrena ua grupi sa Iranom, Brazilom i Obalom Slonovače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.