Izvor: MozzartSport.com, 30.Nov.2020, 22:38

Španija overila kartu za Evrobasket sa stilom: Rumunija na -53, Furija ubacila 36 poena u poslednjoj četvrtini

Izrael i Ukrajina takođe obezbedili plasman dva kola pre kraja...

Poraz od Izraela pre dva dana najozbiljnije su shvatili u redovima Španije. Selektor Serđo Skariolo govorio je o manjku minuta za španske igrače u domaćim prvenstvima, a njegovi izabranici odgovorili su na najbolji mogući način. Pregazili su Rumuniju kao plitak potok i slavili sa čak 53 poena razlike – 94:41 (27:12, 18:9, 13:12, 36:8).

Očigledno su okupljeni reprezentativci bili izuzetno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << posvećeni da u Fonteti pokažu drugo lice i poraz od Izraela obrišu više nego ubedljivim izdanjem protiv relativno slabašnog protivnika. Nema šta mnogo da se kaže o utakmici koja je praktično bila rešena već na poluvremenu. Španija je na kraju prve četvrtine imala 15 (27:12), na poluvremenu 24 poena (45:21), do sredine trećeg kvartala došlo se do 30 poena razlike (54:24), ali ono pravo lice Furija je pokazala u završnih deset minuta. Španija je ovaj period igre završila sa čak 36 ubačenih i svega osam primljenih poena, pa je konačna razlika od 53 poena bila ujedno i najveća na utakmici.

Rumunija je poslednje poene na utakmici ubacila na nešto manje od šest i po minuta do kraja preko najefikasnijeg igrača svog tima Lukasa Tohatana, da bi Furija stavila tačku na pobedu serijom 21:0. Ne možemo i nećemo da zamislimo kako je bilo košarkašima Rumunije u tim momentima, ali je iz košarkaša Španije izbijao sav bes nakupljen zbog lošeg izdanja protiv Izraela. Koliko im je bilo stalo da razlika bude što veća videlo se i po reakciji Darija Brizuele da trojkom završi pretposlednji napad na susretu.

Kod Španije petorica igrača imali su dvocifren učinak. Najefikasniji bio je upravo Brizuela sa 17 poena, po 11 dali su Kino Kolom i Džonatan Bareiro, koji je imao i 11 skokova. Tajson Perez je ubacio 12 poena, uz devet uhvaćenih lopti, dok je Fran Alonso dodao 10 poena. Ruben Pino je ubacio samo dva poena, ali je pokupio čak 12 lopti na skoku!

Španija je na 94 poena ubacila samo šest trojki iz dvadeset četiri pokušaja. Na 57 skokova zabeleženo je čak 20 u napadu, uz svega devet izgubljenih lopti i tek 14 asistencija. U redovima Rumunije samo je Tohatan imao dvocifren učinak sa 13 poena, sledeći je bio Rares Uca sa osam poena.

Plasman na Evrobasket obezbedili su Ukrajina i Izrael pobedama nad Austrijom, odnosno Poljskom. Ukrajina je u tesnoj završnici bila bolja sa 70:67, dok je Izrael slavio s nešto ubedljivijih 78:72.

Kod Ukrajine najbolji je bio Aleksandar Mišula sa 20 poena, dok je kod Austrije Benedikt Gitl ubacio 16 poena. Izrael je do pobede vodio Džejk Koen sa 14 poena, dok je Gal Mekel ubacio dva manje. Na drugoj strani Mateuž Ponitka je imao 23 poena (8/15 iz igre, 3/7 iz igre), te četiri skoka.

Na kraju, Ukrajina je pobedom nad Austrijom overila i Austriji obezbedila siguran prolaz na Evrobasket.

KVALIFIKACIJE ZA EVROBASKET – 4. kolo

Ponedeljak:

Grupa A

Izrael – Poljska 78:72

/Koen 14 – Ponitka 23/

Španija – Rumunija 94:41

/Brizuela 17 – Tohatan 13/

Grupa F

Nedelja:

Slovenija – Austrija 77:64

/Blažič 16 – Vujošević 22/

Ponedeljak:

Ukrajina – Austrija 70:67

/Mišula 20 – Gitl 16/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.