Španci se izvinjavaju – nisu dozvolili Beloruskinji da priča

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 15:42

Španci se izvinjavaju – nisu dozvolili Beloruskinji da priča

Organizatori turnira u Madridu izvinili su se zbog "neprihvatljive odluke" da ne dozvole finalistkinjama u konkurenciji dublova da se obrate na dodeli trofeja.

Beloruskinja Viktorija Azarenka i Beatris Adad Maja iz Brazila osvojile su u nedelju titulu u dublu pobedom protiv Amerikanki Džesike Pegule i Koko Gof 6:1, 6:4, nakon čega im nije bilo dozvoljeno da se obrate za razliku od finalista u singlovima i u muškom dublu.

Organizatori su saopštili da su se direktno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvinili teniserkama finalistkinjama u dublu.

"Iskreno se izvinjavamo svim igračima i navijačima koji su očekivali više od turnira u Madridu. Ne dati priliku našim finalistkinjama u dublu da se obrate navijačima na kraju meča bilo je neprihvatiljivo i direktno smo se izvinili Viktoriji, Beatris, Koko i Džesiki", rekao je izvršni direktor turnira Herard Cobanijan, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

On je dodao da organizatori interno rade sa WTA na reviziji protokola turnira.



"Pogrešili smo i to se više nikada neće ponoviti",
dodao je.

Organizatori su početkom nedelje rekli da neće komentarisati to pitanje, ali su se ipak predomislili.

Pegula je rekla da je odluka "razočaravajuća" i upitala se "u kom veku živimo", dok je Azarenka rekla da je bilo teško objasniti sinu Leu zbog čega nije mogla da mu se obrati tokom pobedničkog govora.

Taj incident pokrenuo je dodatna pitanja o seksizmu na turniru u Madridu, posle kritika na račun odeće za devojčice koje su skupljale loptice na mečevima i razlike u veličini rođendanskih torti koje su uručene šampionu u konkurenciji tenisera Špancu Karlosu Alkarasu i šampionki Beloruskinji Arini Sabalenki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.