Španci rekorderi u nepobedivosti

Izvor: Mondo, 24.Jun.2013, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španci rekorderi u nepobedivosti

"Crvena furija" igra sjajno na Kupu konfederacija, a pobeda protiv Nigerije donela joj je svetski rekord u nizu takmičarskih utakmica bez poraza - 28.

Reprezentacija Španije aktuelni je svetski i evropski šampion, a od nedelje uveče i rekorder u nizu takmičarskih utakmica bez poraza.

Izabranici Visentea Del Boskea poslednji put izgubili su meč takmičarskog značaja 16. juna 2010, kada ih je na startu Svetskog prvenstva u Južnoj Africi savladala Švajcarska >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << (1:0). Od tada, vezali su 24 pobede i četiri remija što im je donelo titulu svetskog i odbranu evropskog prvaka.

Jedini poraz u tom periodu Španci su doživeli u prijateljskom duelu sa Engleskom (0:1), 12. novembra 2011.

Rekord je prethodno držala Francuska, koja je od 1999. bila svetski, a 2000. evropski šampion.

Na aktuelnom Kupu konfederacija Španija je savladala Urugvaj 2:1, Tahiti 10:0 i Nigeriju 3:0. U polufinalu će se sastati sa Italijom, dok drugi par čine Brazil i Urugvaj.

"Crvena furija" je, takođe, vezala 15 takmičarskih utakmica u kojima je postigla najmanje jedan pogodak. Poslednji put bez golova igrali su sa Portugalom, u polufinalu Evropskog prvenstva 2012, kada su slavili posle izvođenja penala.

(MONDO, foto: Beta/AP/Natacha Pisarenko)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.