Španci demonstrirali silu i promovisali čudo od igrača – pobedili 7:1

Izvor: B92, 08.Sep.2023, 20:01

Španci demonstrirali silu i promovisali "čudo od igrača" – pobedili 7:1

Fudbalska reprezentacija Španije savladala je Gruziju u Tbilisiju rezultatom 7:1 (4:0) u meču kvalifikacija za odlazak na Euro.

Špancima je ovo bila druga pobeda iz tri utakmice.

"Furija" se ovom pobedom, i te kako ubedljivom, vratila na pobednički kolosek posle neočekivanog poraza od Škotske (2:0) u prethodnom kvalifikacionom kolu.

U Tbilisiju, gosti su pokazali zbog čega su i dalje jedna od najjačih fudbalskih sila na svetu.

Već do poluvremena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bilo je 4:0 za izabranike selektora De La Fuentea. Strelci u tom intervalu bili su Morata dva puta, Olmo i Kvirkelija, koji je zatresao sopstvenu mrežu.

Meč u Tbilisiju ostaće upamćen i po debiju mladog igrača Barselone Lamina Jamala koji je sa 16 godina i 57 dana postao njamlađi igrač koji je nastupio za seniorski sastav Španije u nekom zvaničnom meču.

A stigao je i da postane najmlađi strelac u istoriji španske reprezentacije!

On je u 74. minut, na dodavanje Injakija Vilijamsa, pogodio za 7:1 i postavio konačan rezultat meča.

Jamala je selektor Španaca nedavno prvi put uvrstio na spisak seniorskog tima, nedugo pošto se mladi fudbaler izjasnio da želi da nastup u dresu zemlje u kojoj je rođen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.