Izvor: MozzartSport.com, 02.Jul.2020, 09:54

Špalir časti za promenu vlasti

Tradicija mora biti ispoštovana, ali tek nakon toga kreće ono pravo

Četiri titule za osam godina. Dve za minule dve sezone. Obeležio je Mančester siti jednu eru engleskog fudbala, ali kako svakoj vladavini dođe kraj, tako će i Građani morati da se poklone novim vladarima Premijer lige. Sedam kola pre kraja, Liverpul je potvrdio ono što se moglo naslutiti još jesenas, kad je nezadrživo grabio ka tituli, osvojio je prvi pehar državnog prvaka Engleske posle 30 godina i >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << razvlastio četu Pepa Gvardiole koja će u to ime morati večeras da se – pokloni (21.15).

Kako red nalaže, fudbaleri Sitija su u obavezi da u četvrtak počasnim špalirom pozdrave nove šampione. Gvardiola je rekao da će ispoštovati tradiciju i ukazati čast Crvenima, ali je teško očekivati da će više od tog poklona gosti dobiti na Etihadu.

Jer, Građani su željni osvete. Pre svega, u nameri da pokažu kako 23 boda razmaka na tabeli ne predstavljaju baš toliku razliku između bivšeg i novog šampiona. Zatim, da bar malo vrati milo za drago velikom rivalu za novembarsko stradanje na Enfildu (1:3), kada je Gvardiola imao dosta zamerki na sudijske odluke. A tu je i nedvosmislena želja da Pep popravi bilans sa Jirgenom Klopom, jer ga je Nemac u poslednjih sedam utakmica dobio čak četiri puta – posebno bolna bila su dva poraza u četvrtfinalu Lige šampiona 2018.

Siti će bez suspendovanog Fernandinja i povređenog Serhija Aguera – strelac sedam golova Liverpulu u karijeri – ali se najviše uzda u formu Kevina de Brujnea. Belgijanac blista posle korone, najbolji je igrač tima, od njega polaze sve akcije, potvrdio se posle pauze i kao strelac (golovi Arsenalu, Čelsiju, Njukaslu), pa je jasno od koga preti najveći opasnost Alisonu Bekeru.

Mančester siti je posle prvog talasa korone odigrao duplo više mečeva od Liverpula. Dobio je Tobdžije i Barnli na svom terenu, poražen je na Stamford Bridžu – upravo taj ishod je označio matematički gubitak titule – ali se u Njukaslu plasirao u polufinale FA kupa, i u trci je i dalje za pehar Lige šampiona, zbog čega mu je i te kako stalo da pokaće kako ova sezona, ipak, nije tako loša kakvom je mnogi smatraju.

Za razliku od domaćina, Liverpul se mučio u gradskom derbiju sa Evertonom (0:0), da bi zatim razbucao Kristal Palas (4:0), sačekao vesti iz Londona i proslavio titulu.

Između šampionskog šampanjca i gostovanja najvećem takmacu će proći sedam dana, te ne bi trebalo računati na mamurluk Klopovih izabranika. Tim pre što su svi bitni igrači zdravi i što posle eliminacije iz Lige šampiona nemaju nikakvih drugih obaveza do kraja sezone, ovo im je najjača preostala utakmica do završetka ciklusa, sezone (u pretposlednjoj rundi imaju i Čelsi na svom terenu), te je jasno da se neće štedeti.

Uostalom, kad se sretnu Mančesster siti i Liverpul nema uzmicanja. Sve pršti. Poslednjih godina izgradili su ogroman rivalitet, začinjen vatrometom golova. Na minulih osam susreta pet puta su obe ekipe tresle mrežu, a tri ili više pogodaka viđeno je jednom više. Kako rezultatskog značaja praktično nema, sva je prilika da će tako biti i ovaj put.

PREMIJER LIGA – 32. KOLO

Subota

Aston Vila - Vulverhemton 0:1

/Dendonker 62/

Nedelja

Votford – Sautempton 1:3 (0:1)

/Bednarek 79ag - Ings 16, 70, Vord-Prauz 82/

Ponedeljak

Kristal Palas – Barnli 0:1 (0:0)

/Mi 62/

Utorak

Brajton - Mančester Junajted 0:3 (0:2)

/Grinvud 16, Bruno Fernandes 29, 50/

Sreda:

Arsenal – Norič 4:0 (2:0)

/Obamejan 33, 67, Džaka 37, Soareš 81/

Bornmut – Njukasl 1:4 (0:2)

/Gosling 90 - Gejl 5, Longstaf 30, Almiron 57, Lazaro 77/

Everton – Lester 2:1 (2:0)

/Ričarlison 10, Sigurdson 16 – Iheanačo 51/

Vest Hem – Čelsi 3:2 (1:1)

/Souček 45, Antonio 51, Jarmolenko 90 – Vilijan 42p, 72/

Četvrtak

19.00: (3,60) Šefild junajted (3,25) Totenhem (2,15)

21.15: (2,15) Mančester siti (3,45) Liverpul (3,35)

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Siti ponizio "mamurnog" šampiona – Liverpul kući sa četiri gola u mreži!

Izvor: B92, 02.Jul.2020

Fudbaleri Mančester sitija deklasirali su Liverpul 4:0 (3:0) u derbiju 32. kola engleske Premijer lige...Novi šampion Engleske, koji je preuzeo primat baš od Sitija, prosto je pregažen na Etihadu...Junak je bio bivši član "crvenih" Rahim Sterling sa golom i dve asistencije, ali se i pored tog učinka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.