Spajić potvrdio: Crna Gora će glasati za Rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2024, 15:52

Spajić potvrdio: Crna Gora će glasati za Rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN

Crna Gora će u Generalnoj skupštini UN glasati za rezoluciju o Srebrenici, potvrdio je danas premijer Milojko Spajić u Skupštini.
Spajić je to rekao u okviru "premijerskog sata" u odgovoru na pitanje lidera opozicione Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića da li će Crna Gora podržati rezoluciju o Srebrenici.
Spajić je rekao da nema ništa protiv rezolucije.
"Zašto to govorim? Mi smo se obavezali da ćemo voditi proevropsku politiku. Ja razumem da je nekome u interesu da se digne tenzija sa Srbijom. Nama kao državi to nije interes. Ćetrdeset i nešto odsto turista koji dolaze u Crnu Goru su etnički Srbi. Ti ljudi će definitivno imati konsekvence. Vi ne brinete o turizmu", kazao je Spajić....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spajić: Podržaćemo sve rezolucije, podnećemo amandmane na rezoluciju o Srebrenici

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Maj.2024

Premijer Crne Gore Milojko Spajić izjavio je danas da će ta zemlja glasati za sve rezolucije koje osuđuju genocide i zločine na prostoru bivše Jugoslavije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Spajić: Crna Gora će podržati Rezoluciju UN o Srebrenici

Izvor: VOA, 09.Maj.2024

Podgorica — Crnogorski premijer Milojko Spajić saopštio da će Crna Gora glasati za Rezoluciju o sjećanju na genocid u Srebrenici u UN, kao i da će “glasati za sve rezolucije koje osuđuju genocide i zločine na prostoru bivše Jugoslavije. “Upravo ovu rezoluciju koju imamo ispred nas -...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.