Spajić, Ninkov i Pešić imaju novog šefa

Izvor: Mondo, 16.Mar.2015, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spajić, Ninkov i Pešić imaju novog šefa

Alan Kazanova, trener koji je u Tuluzu stvorio malu srpsku koloniju, otpušten je zbog loših rezultata i pada ekipe u zonu ispadanja.

Foto: AP/Jacques Brinon

Posle sedam godina, Tuluz će dobiti novog šefa stručnog štaba.

Tim za koji igraju četvorica srpskih fudbalera - Dušan Veskovac, Uroš Spajić, Pavle Ninkov i Aleksandar Pešić ostao je bez trenera Alana Kazanove, kome je uručen otkaz u ponedeljak.

Francuski >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << stručnjak sedeo je na klupi stadiona Munisipal od 2008. i nikada nije vodio drugu ekipu. Sa njim na čelu, Tuluz je odigrao 257 utakmica i ostvario po 99 pobeda i poraza.

Smenjeni trener bio je šef struke sa najdužim aktivnim stažom na klupi francuskih klubova Rekord i dalje drži neprikosnoveni Gi Ru, koji je vodio Okser 36 godina - od 1961. do 2005. godine.

Dugo i lepo su se družili Kazanova i Tuluz, ali poslednjih meseci stvari nisu išle prema planu za ljubičaste.

Od 5. decembra, Tuluz je odigrao 14 utakmica i pobedio samo dva puta, izgubivši u čak devet susreta. Pad na tabeli bio je neizbežan, pa je dojučerašnji Kazanovin tim sa 29 bodova sada tek treći otpozadi, sa sedam poena više od "fenjeraša" Meca. Između jeLans sa 25 bodova.

Novi trener tima sa srpskim kvartetom u sastavu biće Dominik Aribaž, koji je vodio razvojnu ekipu Tuluza. Kazanovin boravak na klupi ostaće upamćen po dvostrukom plasmanu u Ligu Evrope i ulasku u polufinale Kupa i Liga Kupa Francuske.

Kazanova je i tokom golmanske karijere bio igrač Tuluza - od 1992. do 1995 i na Munisipalu je i otišao u penziju. Profi karijeru pred stativama počeo je davne 1983. u Le Avru, a najsjajnije dane doživeo je u dresu Olimpik Marseja, na čijoj je klupi sedeo i u porazu od Crvene zvezde, u finalu Lige šampiona.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.