Izvor: MozzartSport.com, 09.Maj.2020, 13:29

Spadafora hladi Italijane: Vesti nam ne idu na ruku

Sve više zaraženih u Seriji A

Samo u jednom danu pojavili su se zaraženi koronom u tri italijanska kluba. Najpre jedan u Torinu, pa šestorica u Fjorentini i onda četvorica u Sampdoriji. A, onda juče i jedan u Milanu.

Sve to jasno upućuje da nastavak sezone u Italiji nije tako izvestan. Ministra sporta Vinćenca Spadafora su kritikovali danima da je pesimista, da je borac protiv fudbala, da mrzi fudbal, da želi da ga ugasi... Ali, sada se pokazuje da je, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << možda, bio u pravu.

Uslova da se sezona u Italiji nastavi za sada još nema.

Vesti o novim zaraženim nam ne idu na ruku. Dok ne vidim kako će se dalje razvijati situacija sa virusom, ne možemo da damo precizan odgovor oko sezone. Ključna reč je oprez. Jasno je da sve što se dešavalo u poslednjih 24 časa nam ne pomaže“, rekao je Spadafora.

Prema poslednjem dogovoru, italijanski klubovi bi 18. maja trebalo da počnu da treniraju. Ali, ni to više nije tako sigurno.

Sledeće nedelje, pre 18. maja, analiziraćemo situaciju. Zdrastveni komitet će dati svoju preporuku i tada ćemo doneti konačnu odluku. Želim samo da jasno poručim svima da je ova situacija šansa za fudbal i sport u celini da se regenerišu, da se razmotri lista prioriteta. Svako ko zavarava sebe da ćemo se ekspresno vratiti ranijem načinu života ne razume situaciju na globalnom nivou“, podvukao je ministar Spadafora.

Italijanski fudbal je ponovo na klackalici...

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.