Izvor: MozzartSport.com, 16.Apr.2021, 20:25

Šou u Monte Karlu, Rubljov izbacio Nadala posle trilera!

Španac poražen na terenu gde je osvojio 11 titula, odlične vesti i za Novaka Đokovića

Posle Novaka Đokovića, takmičenje na Mastersu u Monte Karlu završio je i Rafael Nadal! Svakako da je eliminacija prvog svetskog tenisera prava senzacija s obzirom da ga je pobedio malo poznati Britanac Danijel Evans, ali i ono što je ovog popodneva uradio Andrej Rubljov može takođe da se podvede kao veliko iznenađenje, s obzirom da je nadigrao gospodara Monte Karla, čoveka koji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je titulu na ovom mestu osvajao 11 puta i samo jednom ispao u dosadašnjih 15 četvrtfinala! Sve do danas...

Ovakav rasplet odlična je vest i za Novaka Đokovića koji sada ima garantovanih 320 nedelja na prvom mestu ATP liste.

Rubljov je slavio 2:1 u setovima (6:2, 4:6, 6:2) posle nešto više od dva i po časa potpuno ludog tenisa u Kneževini! Malo koncentracije i više hrabrosti nedostajalo je ruskom teniseru da najboljeg igrača na šljaci prosto ponizi i počisti ga ekspresno u dva seta. Fantastično je servirao danas Rubljov, bio apsolutno dominantan na oba servisa (dobio 65 odsto poena iz prvog i 42 odsto iz drugog servisa) i tako na krivoj nozi hvatao protivnika. Ali sve ono što u trenutku deluje nemoguće, Rafael Nadal uspeva da učini i te kako mogućim na podlozi s koje je izgradio status jednog od najboljih igrača u istoriji ovog sporta. I pored toga što je očigledno da je duža pauza na njemu ostavila posledice. Pored toga što je imao čak sedam duplih servis grešaka, Španac je danas platio danak jako lošoj igri iz bekhenda, a iako je imao nekih maestralnih poteza i uspeo čak da se vrati u život posle hoda po ivici ambisa, Rus ga je na kraju ipak nadigrao.

Pazite sada ovo – iako prvi set izgleda kao čista rutina, nije bilo tako. Rubljov je počeo s lakim brejkom koji je ubrzo potvrdio, ali je onda i sam izgubio servis u četvrtom gemu s “nulom“ na šta je ipak imao ekspresan odgovor! Već u narednom Nadalovom gemu izvukao je sve što je imao i posle dve neiskorišćene brejk lopte treći put je bio uspešan i praktično je tada prelomio set u svoju korist. Dobio je naredni servis bez izgubljenog poena, da bi onda potvrdio odličnu formu tako što je dobio i sedmi gem na servis protivnika. Ovog puta posle druge brejk šanse. Koliko je i ovaj prvi set zaista bio tesan i naporan govori najbolje detalj iz osmog gema, koji je Nadal umalo rešio u svoju korist, ali je ipak Rus uspeo da spreči takav scenario, vratio se u život i onda dokrajčio rivala.

Na sve to došao je drugi set koji je trajao gotovo 75 minuta. Igralo se na razliku, igralo se maratonski, a posle još jednog brejka i dominantnih 3:1 Rubljov se ipak slomio. Nadal je dobio ozbiljnu dozu samopouzdanja u petom gemu kada je spasao tri brejk lopte i uspeo da okrene, a iako je Španac u narednom slomljen posle četiri neiskorišćene brejk lopte, uspeo je da veže naredna četiri gema i dobije drugi set u potpunom trileru!

Rubljova takav rasplet nije oborio na pleća, mada je susret poprimio zanimljiv rasplet. Počelo se vezanim brejkovima, opet je Rus bio prvi koji je krenuo u ofanzivu, a kada mu je Nadal uzvratio, on je smogao snage da ponovo ukrade protivniku servis i zatim sačuva svoj! A onda je u ključnom trenutku seta razbio Nadalovu koncepciju novim brejkom posle čega se sve okrenulo naglavačke za čoveka koji je godinama dominirao u Kneževini.

Kada se podvuče crta, Rubljov je odigrao vrhunski meč, pa ga je i proslavio kao da je slavio u finalu, jer ipak je nadigrao najvećeg na šljaci... U polufinalu ide na Norvežanina Kaspera Ruda koji je u svom četvrtfinalu dobio Fabija Fonjinija 2:0.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.