Izvor: MozzartSport.com, 28.Nov.2021, 19:34

Sosijedadu presela Katalonija: Espanjol mu naneo prvi poraz posle tri i po meseca

Posle Barselone, još jedan katalonski tim tukao ekipu Imanola Alguasila

Polako, ali sigurno Sosijedad posustaje u borbi za titulu. Iz kola u kolo četa Imanola Alguasila pokazuje znake umora i gubi korak za glavnim kandidatima u trci za krunu u identičnom periodu sezone kao i prošle godine. Istina, i dalje je drugi na tabeli, ali pitanje je još koliko će, s obzirom na to da ima dve utakmice više od Reala, Sevilje i Atletika, i pride upisuje kiks za kiksom.

U prethodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pet utakica remizirao je tri puta, a u 15. kolu pretrpeo i poraz na gostovanju kod Espanjola – 1:0 (0:0). Tek drugi u sezoni, prvi još od prve runde i neuspeha od Barselone, na Nou Kampu protiv Barselone od kojeg su prošla tri i po meseca! Drugi poraz – ponovo u Kataloniji.

Dželat baskijske ekipe bio je Janhel Erera, vezista Mančester Sitija pozajmljen Espanjolu. Venecuelanac je u 77. minutu ispratio akciju katalonske ekipe po levoj strani, natrčao na odbitak posle centaršuta Raula de Tomasa i udarcem iz prve sa ivice šesnaesterca matirao Remira. Doduše, do prvenca u dresu Espanjola je stigao uz veliku pomoć levog beka gostiju Rika, kojeg je lopta zakačila na putu ka golu i prevarila čuvara mreže Sosijedada.

Samo koji minut kasnije priliku da zapečati trijumf Espanjolaimao je Vu Lei, pomenuti De Tomas ga je spojio sa golom, ali je kinesko krilo katastrofalnim prijemom poklonilo loptu Remiru i upropastilo stopostotnu šansu, razbesnevši popularnog RDT-a.

Biće svakako besni i u Sosijedadu, desetak minuta pre primljenog gola gosti su poveli preko Aleksandera Isaka, ali ga je posle pregledanja VAR snimka glavni arbitar Mateu Laoz poništio zbog nedozvoljene pozicije u kojoj se našao švedski napadač. Ako ga je i bilo, deluje da je bio minimalan. Baski ipak nisu mislili tako.

PRIMERA – 15. KOLO

Petak

Bilbao – Granada 2:2 (1:2)

/Garsija 10, Maksimijano ag 76 – Maćis 25, Molina 34/

Subota

Alaves - Selta 1:2 (1:1)

/Hoselu 21 - Mina 11, Aspas 70/

Valensija - Rajo Valjekano 1:1

/Soler 19 penal, Palazon 64/

Majorka – Hetafe 0:0

Viljareal – Barselona 1:3 (0:0)

/Čukvueze 76 – De Jong 48, Depaj 88, Kutinjo 90+4 penal/

Nedelja

Betis - Levante 3:1 (0:1)

/Huanmi 53, 64, 78 - Mustafi 7/

Espanjol - Sosijedad 1:0 (0:0)

/Erera 77/

18.30: (8,00) Kadiz (4,20) Atletiko Madrid (1,50)

21.00: (1,70) Real M. (3,80) Sevilja (5,70)

Ponedelak

21.00: (1,87) Osasuna (3,45) Elče (4,90)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.