Sorijano: Mihajlović je ponosni Srbin, njegov mentalitet nas je pretvorio u pobednike

Izvor: Sportal.rs, 17.Feb.2015, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sorijano: Mihajlović je ponosni Srbin, njegov mentalitet nas je pretvorio u pobednike

Siniša Mihajlović je definitivno preporodio Sampdoriju, pa se klub iz Đeneove ove sezone bori za izlazak u Evropu naredne godine. Roberto Sorijano, jedan od boljih u Mihajlovićevom timu ove godine, kaže da je trener sa sobom doneo potpuno novo shvatanje fudbala, te da je njegova zasluga za renesansu tima iz Đenove nemerljiva.

- Stvari su se promenile kada je stigao Mihajlović. On je timu doneo potpuno nov mentalitet, nešto što nam je definitivno bilo neophodno. Uglavnom smo igrali >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << defanzivno, ali kada je on stigao stvari su se promenile. Sada pritiskamo protivnika visoko i uvek pokušavamo da postignemo gol i idemo na pobedu. Svi znamo koliko je on snažna ličnost, i tim se ugleda na njega. Mislim da sada možemo reći da Sampdorija igra moderan fudbal - rekao je Sorijano za italijanske medije.

Ovaj 24-godišnji fudbaler sredine terena ima samo reči hvale za srpskog stručnjaka i ističe da je njegov odnos sa igračima i više nego korektan.

- Pre svega, on uvek drži obećanja. Možemo da se šalimo sa njim, ali samo kada je trenutak za to. Kada se radi, svi radimo punom parom. Ja sam ponosni Italijan, on je ponosni Srbin, tako da mogu da ga razumem zašto je tražio da se himna obavezno peva dok je bio selektor Srbije. On nas je naučio da se uvek dokazujemo - rekao je Sorijano.

(Foto: Beta/AP Photo/Marco Vasini)

Nastavak na Sportal.rs...






Povezane vesti

"Miha je ponosni Srbin"

Izvor: Vesti-online.com, 17.Feb.2015

Vezista Sampdorije Roberto Sorijano istakao je da je trener Siniša Mihajlović sa sobom doneo potpuno novo i drugačije fudbala, kao i to da je njegova zasluga za renesansu tima iz Đenove nemerljiva...- Kada je on (Mihajlović) stigao stvari su se značajno promenile. Doneo je timu potpuno novi mentalitet,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.