Izvor: MozzartSport.com, 06.Dec.2020, 21:09

Son – Kejn najbolji tandem Evrope, Murinjovo smrtonosno oružje zagrmelo i u derbiju (VIDEO)

Arsenal gurnut u još dublji kanal

Žoze Murinjo je usadio pobednički mentalitet u Totenhem i preti da uđe u istoriju kluba kojeg veliki trofeji zaobilaze već decenijama.

Kao što je ispisao istoriju u gradskom rivalu Čelsiju, na dobrom je putu da isto uradi i u Totenhemu. A najčešće to voli da radi preko leđa trećeg velikog londonskog kluba, Arsenala.

Murinjovi Spursi su u derbiju Severnog Londona očitali lekciju neubedljivim Tobdžijama >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i pobedom od 2:0 priredili poseban gušt svojim navijačima. Ostali su na prvom mestu, a Arsenal gurnuli u još dublji kanal i ostavili ga da se koprca na skandalozno lošem 15. mestu. Mikel Arteta može samo da zavidi Murinju...

Ne samo da je Murinjo doneo pobedniki mentalite, već i svoj cinični način pobeđivanja. Napumpao je samopouzdanjem Harija Kejna i Hjong Min Sona napravivši od njih ubedljivo najopasniji tandem Evrope. Ove sezone su jedan drugom namestili čak 11 golova. Danas oba pogotka u pobedi nad Arsenalom. Ukupno su u Premijer ligi, otkako igraju zajedno, iskombinovali jedan drugom 30 golova. Za petama su najefikasnijem tandemu u istoriji Premijer lige, Frenku Lampardu i Didijeu Drogbi koji su jedan drugom namestili 36 golova. Najviše od toga za vreme Murinja u Čelsiju...

Taman kada je na poečtku meča izgledalo da Arsenal stiska rivala i da je sve bliži vosđtvu, zagrmelo je Murinjovo smrotonosno oružje. Kejn je sjajnim pasom lansirao Sona u kontru, a ovaj skoro sa centra igrališta krenuo u srce Arsenalove odbrane, namestio se na 25 metara i ispalio bombu u suprotan ugao za 1:0!

Arsenal je pokušao ekspresno da uzvrati. Arteta je komandovao 'napad' i Tobdžije su počele da pletu mrežu oko Totenhemovog kaznenog prostora. Baš ono što je Murinjo priželjkivao. Defanzivni blok Spursa je sjajno odolevao, Arsenal jalovo napadao, a Murinjo čekao priliku iz kontranapada. Taman kada je izgledalo da će poluvreme spasiti Totenhem od izjednačujućeg gola, opet se zatresla mreža Arsenala. Opet je sevnula kontra, ovoga puta je Son majstorski proigrao Kejna koji je zavario projektil pod prečku Arsenalovog gola. I tako postao najbolji strelac u istoriji londonskog derbija sa 11 golova na 14 utakmica.

Za Murinja i Totenhem nije moglo idealnije. A količinu Artetinih frustracija je povećala povreda Tomasa Partija kojeg je (bukvalno) na silu gurnuo da igra rovit i ostao bez njega na poluvremenu zbog povrede. Prepustio je Totenhem rivalu potpuno posed lopte u drugom poluvremenu i blindirao sve prilaze golu. Nije Arsenal imao ideju kako da zapreti Lorisu. Probao je Arteta izmenama i promenama pozicije nekim igračima, ali uzalud. Imao je Arsenal neke šanse, najbolju je sprečio Orije skoro na gol liniji i Totenhem je uzeo ceo plen na kraju. Murinjov tim ostaje na prvom mestu, u seriji je odličnih rezultata i ima pet pobeda na poslednjih šest mečeva a Kejn i Son igraju najbolji fudbal u životu. Deluje da ovaj Totenhem može da napravi čudo. I da se Arsenalu sprema još jedna crna sezona...

PREMIJER LIGA - 11. KOLO

Subota

Barnli - Everton 1:1 (1:1)

/Brejdi 3 - Kalvert Luin 45+3/

Mančester Siti - Fulam 2:0 (2:0)

/Sterling 5, De Brujne 26pen/

Vest Hem - Mančester Junajted 1:3 (1:0)

/Suček 38 - Pogba 65, Grinvud 68, Rašford 78/

Čelsi - Lids 3:1 (1:1)

/Žiru 27, Zuma 61, Pulišić 90+3 - Bamford 4/

Nedelja

VBA – Kristal palas 1:5 (1:1)

/Galaher 30 – Furlong 8 ag, Zaha 55, 68, Benteke 59, 82/

Šefild Junajted – Lester 1:2 (1:1)

/Mekburni 26 – Perez 24, Vardi 90/

Totenhem - Arsenal 2:0 (2:0)

/Son 13, Kejn 45+1/

20.15: (1,65) Liverpul (3,80) Vulverhempton (5,80)

Ponedeljak

21.00: (2,65) Brajton (3,20) Sautempton (2,75)

Odloženo

Aston Vila - Njukasl

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.