Somborski veslači na neretvanskom maratonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2015, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Somborski veslači na neretvanskom maratonu

Veslački Hrvatsko kulturno–umetničkog društva "Vladimir Nazor" iz Sombora "Salašari somborski" učestvovaće od četvrtog do osmog avgusta u Hrvatskoj na neretvanskom Maratana lađa, koji se vesla od Metkovića do Ploča u dužini od 22, 5 kilometara.

Maraton lađa je amatersko sportsko natjecanje u utrci lađa, autohtonih plovila u dolini Neretve. Cilj mratona je očuvanje i stare izvorne neretvanske lađe.

Somborski veslači, koji su učesnici ovog veslačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << maratona od 2011. godine, biće jedan od 42 ekipe i osim veslača iz Bosne i Hercegovine jedina ekipa van Hrvatske koja će se takmičiti za štit kneza Domagoja.

Somborci se nadaju plasmanu među prvih 20 ekipa i kažu da su ova očekivanja realna, jer su ove godine na somborskim kanalima trenirali na pravoj neretvanskoj lađi, koju su odobili zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Kako najavljuje voditelj sportske sekcije Pavle Matarić naredne godine "Nazor" će učestvovati i na Maratonu lađarica, jer će biti formirana i ženska ekipa.

Somborski veslači povezaili su dolinu Neretve i Vojvodinu, a konkretan rezultat biće manifestacija Dani Nereteve koja će ove jesni biti održana u Novom Sadu i Somboru. » Drago nam je što smo preko sporta i kulture utrli put saradnje koji će se proširiti i na privredu. Neretvanska udruženja i privrednici biće jedan dan i gosti Sombora i nadamo sa da će Sombor imati i ekonomske koristi od ove saradnje«, kaže Mata Matarić, predsednik HKUD–a "Vladimir Nazor".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.