Sombor: Četvoro uhapšenih zbog subvencija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Nov.2015, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sombor: Četvoro uhapšenih zbog subvencija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru uhapsili su četiri osobe osumnjičene da su malverzacijama oko dobijanja subvencija za poljoprivredna gazdinstva oštetile budžet Srbije za oko 3,3 miliona dinara.

Kako je navedeno u saopštenju MUP-a, troje vlasnika registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u okolini Sombora, A. F (53), B. B. (44) i M. D. (31), terete se da su lažnim prikazivanjem činjenica, korišćenjem falsifikovanih ugovora o zakupu poljoprivrednog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zemljišta, neosnovano ostvarili subvencije.

Protiv njih su podnete krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti.

Krivična prijava podneta je i protiv službenika jedne mesne kancelarije D. Đ. (59), osumnjičenog da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je on overavao falsifikovane ugovore o zakupu poljoprivrednog zemljišta na osnovu kojih je ostvareno pravo na subvencije. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su privedeni zameniku višeg javnog tužioca u Somboru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeni zbog malverzacija sa subvencijama za poljoprivredu

Izvor: Blic, 12.Nov.2015

Policajci u Somboru uhapsili su četiri osobe osumnjičene da su malverzacijama oko dobijanja subvencija za poljoprivredna gazdinstva oštetile budžet Srbije za oko tri miliona i 300.000 dinara...Troje vlasnika registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u okolini Sombora, A. F (1962), B. B. (1971) i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.