Solskjer ne staje, Junajted odneo bodove i iz Njukasla

Izvor: B92, 03.Jan.2019, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solskjer ne staje, Junajted odneo bodove i iz Njukasla

Mančester junajted je nastavio seriju pobeda u Premijer ligi otkako je na klupu seo Ole Gunar Solskjer.

Harizmatični Norvežanin je po dolasku na mesto privremenog menadžera, u četiri utakmice ostvario stopostotan učinak, a poslednja žrtva bio je u 21. kolu prvenstva bio Njukasl (0:2).

Ipak, do pobede na "Sent Džejms parku", Junajted nije došao tako lako, kao što je bio slučaj u prve tri utakmice Norvežanina na klupi kluba sa "Old Traforda".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Njukasl se pokazao kao tvrd protivnik, igrali su izabranici trenera Rafe Beniteza čvrsto, na momente i oštro, ne ostavljajući previše prostora igračima Mančester junajteda za brze kombinacije, ali ipak nisu izdržali.

Kristijan Acu je u prvom delu imao dve dobre prilike za domaći ntim, na drugoj strani Marsijal, Mata i Rašford nisu uspeli da savladaju Martina Dubravku, pa je na poluvremenu bilo 0:0.

Ipak, u nastavku, gostima sa "Old Traforda" isplatila se ofanzivnija igra. Romelu Lukaku je u 63. minutu ušao na teren umesto Antonija Marsijala i nije prošlo ni tridesetak sekundi kada je postigao vodeći gol za Junajted.

Posle udarca Rašforda, Martin Dubravka nije dobro intervenisao, Lukaku je natrčao na odbijenu loptu i sproveo je u mrežu.

U 80. minutu, tačku na novu pobedu Junajteda stavio je Markus Rašford. Posle dobre kontre koju su izneli Aleksis Sančez i Romelu Lukaku, Rašfordu nije bilo teško da savlada golmana Njukasla.

Imao je i Pol Pogba šansu u nadoknadi vremena, zaobišao je golmana Njukasla, ali nije uspeo da ubaci loptu u gol i tako je ostalo 0:2.

Nova pobeda za Ole Gunara Solskjera znači da je on postao tek drugi menadžer u istoriji kluba (posle Mata Bazbija) kojem je uspelo da dobije prve četiri utakmice na klupi Junajteda.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.