Soldado se divi umeću Vejna Runija

Izvor: B92, 01.Okt.2012, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Soldado se divi umeću Vejna Runija

Napadač Valensije Roberto Soldado izjavio je da se divi njegovom rivalu iz redova Mančester Junajteda Vejnu Runiju i da je on igrač kojeg najviše voli da gleda.

Valensija je u prethodnom kolu LŠ poražena od Bajerna sa 2:0 i sada imaju priliku za popravni protiv Lila na "Mestalji" u utorak uveče.

"Ako pogledam na sve mečeve Lige šampiona najviše volim da gledam Vejna Runija. Pre je on bio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << klasičan napadač, gol mašina, sada se osvrće dosta i na odbranu što znači da sazreva kao igrač", rekao je Soldado.

27-godišnji španski napadač je protiv Runija igrao pre dve sezone u LŠ, a mogao je i češće da se susreće sa njim da je letošnju ponudu Totenhema prihvatio i postao član “Pevaca”.

Ipak, bivši igrač mladog tima Real Madrida je rekao da ga ne zanima odlazak iz svog rodnog grada, i zato je potpisao ugovor sa “slepim miševima” na pet godina.

“Protekle dve godine u klubu su bile fantastične. Valensija je moj grad, u kojem sam ja rođen, i igranje ovde mi je jedna od najboljih stvari koje su mi se desile u životu. Kada mi je klub pružio šansu da produžim ugovor na još pet godina nisam razmišljao ni sekund. Mi smo mlad tim koji želi puno toga i trudiću se da navijačima pružimo mnogo radosti”.

Soldado se nada da su njegovi golovi, 25 u prvoj sezoni i 27 u prethodnoj, pomogli da navijači zaborave igrača kojeg je on zamenio.

“Od kada sam došao ovde nikada javno nisam rekao da sam došao ovde da zamenim Vilju. Da se kojim slučajem desilo da stvaro nisu išle ovako dobro svi bi stalno pominjali njega i to bi se loše odrazilo na saigrače i navijače. Sada kada sam uspeo da uradim nešto sa svojom karijerom, kada ljudi znaju za mene, nose dres sa mojim imenom, nose moju ‘devetku’ mogu samo da kažem da sam presrećan, a kapitenska traka je šlag na torti”, zaključio je Soldado.

Meč Valensija – Lil igra se u utorak 2. oktobra na stadionu “Mestalja” od 20.45.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.