Izvor: Blic, 13.Sep.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šok deset minuta pre sletanja u Kijev

Šok deset minuta pre sletanja u Kijev

BEOGRAD - Evropska kuća fudbala odlučila je da odloži sve utakmice Lige šampiona i Kupa UEFA, koje je trebalo da se odigraju juče i u toku današnjeg dana.

- Doneli smo odluku da u znak poštovanja prema žrtvama terorističkog napada u SAD odložimo sve mečeve Lige šampiona i Kupa UEFA planirane za ovu nedelju - izjavio je Majk Li, portparol UEFA.

Gerhard Ajgner, izvršni šef UEFA, istakao je da je odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na mestu.

- U narednih nekoliko dana nastavićemo da pratimo bezbednosnu situaciju u Evropi i tek tada ćemo dati preciznije saopštenje - dodao je Ajgner.

Fudbaleri Crvene zvezde za odlaganje meča sa ukrajinskim CSKA saznali deset minuta pre sletanja na aerodrom u Kijevu. To je naljutilo predsednika Dragana Džajića koji je oštru strelicu kritike uputio na adresu UEFA:

- Evropska kuća fudbala trebalo je da nas obavesti u sredu uveče. Šta su čekali? Podnećemo UEFA račun organizovanja čartera do Kijeva.

Mnogo više problema od crveno-belih imao je Obilić. Ligaš sa Vračara u Kopenhagen putovao je redovnom avio-linijom tako da je na uzaludnom putu izgubio i novac i vreme.

Povodom odlaganja svih ovonedeljnih evropskih mečeva od strane UEFA, Branko Bulatović, generalni sekretar FSJ, ističe:

- To je prvi slučaj u 46-godišnjoj istoriji UEFA da su svi mečevi zbog nekog događaja odloženi. U pitanju su 43 meča Kupa UEFA i osam duela u Ligi šampiona. Što se naših timova tiče, oni nisu blagovremeno obavešteni, tako da su Crvena zvezda i Obilić već odleteli u Kijev, odnosno Kopenhagen. Očekujete li da UEFA nadoknadi troškove naših klubova?

- Siguran sam da će tako biti, jer to je prebogata fudbalska institucija, koja neće sitničariti zbog novca koji je za njih mizeran. Ima li informacija kad će se odloženi mečevi odigrati?

- Mečevi Kupa UEFA igraće se sledećeg četvrtka, dok će utakmice Lige šampiona biti pomerene za 10. oktobar. strana 30

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.