Šok, UEFA otkazuje Ligu šampiona, naredne sezone u drugom formatu!?

Izvor: Sportske.net, 05.Apr.2020, 10:29

Šok, UEFA otkazuje Ligu šampiona, naredne sezone u drugom formatu!?

Ozbiljne najave predsednika evropske kuće fudbala.

UEFA je danas potvrdila da će otkazati finale Lige šampiona ukoliko se ono ne odigra do 3. avgusta.

U čitavom svetu vlada velika neizvesnost zbog pandemije koronavirusa, još uvek nije poznato kada će se sportska takmičenja nastaviti, a UEFA je dala preporuku da se ona nastave po okončanju opasnosti od virusa.

Predsednik evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << kuće fudbala Aleksandar Čeferin istakao je i izjavi za ZDF da finale LŠ mora da se odigra najkasnije do 3. avgusta.

"Moramo da završimo sa Ligom šampiona i Ligom Evrope do 3. avgusta. U pitanju je veoma neobična situacija, ako se kriza završi ranije onda možemo odigrati i pre toga", rekao je Slovenac.

Sada se razmatra format evropskih takmičenja naredne sezone, postoje predlozi da se igra nokaut sistem sa jednom utakmicom na neutralnom terenu kako bi ubrzali sezonu.

Još jedan veliki izazov predstavljaju putovanja i zabrane koje su na snazi, čak i kada se one skinu, kontrole će biti mnogo rigoroznije.

Zato postoji mogućnost da se do kraja sezone igra bez navijača, dok bi se za narednu odradile bezbedonosne procene.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Čeferin: Do 3. avgusta LŠ i LE moraju biti završeni

Izvor: RTS, 05.Apr.2020

Predsednik Uefe Aleksandar Čeferin izjavio je da se svakodnevno istražuju mogućnosti i rešenja za nastavak fudbalskih takmičenja, ali da je sigurno da je 3. avgust poslednji rok za završetak Lige šampiona i Lige Evrope. Ukoliko to ne bude slučaj, moguće je potpuno otkazivanje ova dva...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.