Izvor: Blic, 27.Avg.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snovi ispred milionskih ponuda

Snovi ispred milionskih ponuda

BEOGRAD - Centar jugoslovenske košarkaške reprezentacije Predrag Drobnjak skinuo je veliki teret sa sebe uoči odlaska plavih na Evropsko prvenstvo u Turskoj. Pre dva dana, preliminarni dogovor o prelasku zvanično najboljeg igrača turskog šampionata u Sijetl, ozvaničen je posredstvom najpoznatije prekookeanske menadžerske agencije 'SFX baskatball group', čiji je svakako najpoznatiji član Majkl Džordan. Aleksandar Rašković, direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ove agencije za Evropu, izneo je detalje iz ugovora:

- Drobnjak će u naredne dve godine nositi dres Sijetla, za sumu od 500.000 dolara po sezoni. Uzimajući u obzir Drobnjakove partije minulih sezona, kako u Efesu tako i u Partizanu, kao i status standardnog reprezentativca može se reći da je cifra mala, ali za našeg centra je najbitnije da je konačno ostvario dečačke snove o nastupu u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Prema informacijama iz Evrope, za usluge Predraga Drobnjaka, učesnika čak tri 'fajnal-fora', Barselona i Efes Pilsen bili su spremni da izdvoje neverovatnu cifre u rasponu od 1,5 do dva miliona dolara što bi ga svrstalo među najplaćenije igrače na Starom kontinentu.

- Jednostavno, mnoge stvari su se poklopile u korist Peđe. Još na 'fajnal-foru' u Parizu predsednik kluba Vali Volker je tajno posmatrao njegove utakmice, jer je Drobnjak u tom trenutku bio u vlasništvu Vašington Vizardsa. Izborom Vladimira Radmanovića, kao 12. 'pika' na NBA draftu i dolaskom bivšeg centra Efesa, Sijetl se okrenuo već proverenom jugoslovenskom tandemu iz Sakramenta. Vin Bejker koji se nalazi na kraju karijere, a direktan je konkurent Drobnjaku u timu, povredio je koleno, operisan je pre tri nedelje, a samim tim će i propustiti polovinu NBA sezone. Dakle, već sada je jasno da će Drobnjak do povratka Bejkera na teren u startu biti dobro kotiran u timu. Odlaskom Juinga u Orlando, od starijih igrača praktično su ostali Geri Pejton i Rašad Luis, što nagoveštava bitno podmlađivanje ekipe u kojoj se odlično uklapaju Drobnjak i Radmanović - zaključuje Aleksandar Rašković.

D. J. B. Večiti derbi na startu NBA

Novu NBA sezonu, između ostalih mečeva otvoriće i duel Sijetla i Sakramenta (30. oktobar). Večiti derbi, u pravom smislu te reči - sa po jednim 'zvezdašem' i 'partizanovcem' na obe strane. Izdanci škole crveno-belih su Predrag Stojaković (Sakramento) i Vladimir Radmanović (Sijetl), dok komšijsku stranu čuvaju Vlade Divac (Sakramento) i Predrag Drobnjak (Sijetl).

- Drobnjaku je bolje da se povredi pre te utakmice u Sakramentu, jer ću ga 'razbiti' pod košem - u šali je preksinoć Divac poručio Raškoviću na humanitarnom skupu gde su prikupljena znatna novčana sredstva (oko 15.000 nemačkih marak) namenjena za kupovinu inkubatora beogradskim porodilištima. Te večeri, predvodnici 'Grupe sedam' Paspalj, Divac, Danilović, Bodiroga organizovali su aukciju na kojoj su prodavani dresovi i patike Vlade Divca.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.