Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2020, 09:46

Snajperista Nedović MVP kola u Evroligi i četvrti strelac (VIDEO)

Tu je i Džordan Lojd

Srpska košarkaška elita dominira Evropom! Posle Vladimira Lučića, koji je proglašen za najkorisnijeg igrača prošlonedeljne sedmice duplog programa posle izvrsnih partija u pobedama nad Makabijem u Tel Avivu i Fenerbahčea u Istanbulu, zvanje MVP runde poneo je i Nemanja Nedović.

Srpski reprezentativac poneo je ovo laskavo priznanje zahvaljujući simultanki koju je odigrao u trijumfu nad Fenerom u Atini! Snajperista iz Panatinaikosa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << odigrao je vrhunsku rolu u četvrtak uveče i zabeležio je 28 poena, sedam trojki, po tri skoka i asistencije, te dve blokade i četiri iznuđena faula za ukupni indeks korisnosti 28.

U ovom susretu popravio je lični učinak u dve statističke kategorije, odnosno postavio novi rekord u broju ofanzivnih skokova i blokada – po dve.

Veći indeks korisnosti u petoj rundi Evrolige od Nedovića imao je samo Danijel Haket. Italijanski bek je odigrao fantastičnu utakmicu u Beogradu, s tim što je njegov CSKA poražen i indeks 39 ne ulazi u računicu za laskavo individualno priznanje. Zanimljivo, isti indeks korisnosti kao Nedović imao je i Aleksej Šved u svom ovosezonskom debiju za Himki. S tim što je i tim iz Podmoskovlja poražen i to kod kuće od Makabija.

Šved je, recimo i to, bio prvi strelac kola sa 32 poena, samo za jedan više od heroja Crvene zvezde Džordana Lojda koji je pokosio CSKA u partiji karijere. Najbolji igrač Crvene zvezde je bio suštinski i drugi na listi igrača s najvišim indeksom korisnosti, među onima čiji su timovi ostvarili pobede. Odmah je iza Nedovića s indeksom 25. Nedović je takođe i četvrti strelac ove runde sa 28 poena, jednim manje od Haketa. Šved je takođe i najbolji asistent runde sa 11 podeljenih završnih dodavanja.

Video: Sportklub

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEMANJA NEDOVIĆ MVP 5. KOLA EVROLIGE: Srpski košarkaš blista u dresu Panatinaikosa

Izvor: Kurir, 24.Okt.2020

Košarkaš Panatinaikosa Nemanja Nedović proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) petog kola Evrolige, saopšteno je danas.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.