Šmidlova osvojila Beograd

Izvor: B92, 31.Jul.2021, 20:59

Šmidlova osvojila Beograd

Centralni teren Teniskog centra Novak u Beogradu dobio je novog šampiona, petog po redu u 2021. godini.

Nedelju za nama obeležila je teniserka iz Slovačke Ana Karolina Šmidlova koja je stigla do trona na WTA turniru iz serije 125 čiji je domaćin bio Beograd.

U finalu Belgrade Ladies Opena 2021, drugog u istoriji WTA takmičenja u našoj zemlji, Šmidlova je savladala drugog nosioca, Holanđanku Aranču Rus 6:3, 6:3.

Devojka iz slovačkih Košica ima tek >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 26. godina. Još sa 20 leta obećavala je briljantnu karijeru kada je stigla do 26. mesta na svetu. Uspela je da osvoji tri WTA titule (Katovice, Bukurešt i Copa Colsanitas – Kolumbija), kao i 12 profi trofeja iz ITF serije.

Ipak nije održala visok rezultatski nivo pa se nekoliko puta vraćala u stroj 100 na WTA listi i ispadala iz istog. Sada je 122. na svetu, pobeda u srpskoj prestonici donosi joj veliki napredak na rang listi najboljih teniserki planete.

"Sjajna nedelja za mene, veoma sam srećna ovim što sam postigla u Beogradu. Nakon tri godine osvojila sam WTA titulu i sada gledam samo napred. Nije bilo lako ove nedelje, svima nam je bilo teško jer su vremenski uslovi bili jako teški za igru zbog visokih temperatura. U drugom meču bila sam na 0:3 u trećem setu i mislila sam da ne mogu pobediti, da je kraj, ali sam uspela da se vratim i ta pobeda mi je dala krila. Došla sam na ovaj turnira sa slabim samopouzdanjem zbog prethodnih poraza i bez velikih očekivanja, ali ta pobeda mi ulila energiju i iz meča u meč sam bila sve bolje, a najbolje izdanje imala sam upravo u finalu", istakla je šampionka Šmidlova koja je tokom celog takmičenja nakon poena sebe bodrila i govorila „budi hrabra, budi hrabra“ po čemu će je mnogi pamtiti.

Pobednički pehar u dublu osvojio je beloruski par Olga Govortsova, Lidzija Marozava koje su bile postavljene za druge nosioce. U finalnoj borbi beloruskinje su bile bolje od ruskog para Aljona Fomina i Katarina Jašina 6:2, 6:2.

Zavese su spuštene, sezona velikih profesionalnih turnira u Teniskom centru Novak u 2021. je završena nakon pet vrhunski organizovanih takmičenja koji su premijeru imali u aprilu muškim čelendžerom, a zatim su usledila po dva ATP i WTA turnira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.