Smenjeno rukovodstvo VSS

Izvor: B92, 10.Apr.2023, 23:33

Smenjeno rukovodstvo VSS

Veslački savez Srbije (VSS) smenio je kompletno rukovodstvo na čelu sa dosadašnjim predsednikom Miljanom Popovićem, nakon večerašnje vandredne sednice skupštine

Pored Popovića smenjeni su i predsednik Izvršnog odbora Dušan Kovačević, generalni sekretat Vladimir Antić i članovi Izvršnog i Nadzornog odbora.

"Vanredna sednica sazvana je na osnovu pisanog zahteva više od jedne trećine redovnih članova Skupštine (VK Partizan, VK Sava, VK Danubius 1885, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << VK Begej 1883, VK Čurug, VK Tamiš i NSK Liman), a koji su nezadovoljni radom dosadašnjeg rukovodstva i pod teretom brojnih problema koji su okupirali srpsko veslanje, zahtevali temeljite promene u Veslačkom savezu Srbije", navodi se u saopštenju Saveza.

U saopštenju se dodaje da dosadašnji predsednik nije želeo da započne sednicu, nakon verifikacije ovlašćenih predstavnika klubova, zbog čega je grupa od 11 klubova (više od polovine članova VSS-a) odlučila da sednica bude održana na drugoj lokaciji.

"Većinom glasova prisutnih članova VSS, doneta je odluka da se van snage stave izmene i dopune važećeg Statuta koji je u suprotnosti sa odredbama Zakona o sportu, a nakon toga dužnosti su razrešeni predsednik, potpredsednici, generalni sekretar i članovi Izvršnog i Nadzornog odbora Veslačkog saveza Srbije", navodi se.

Izborna sednica zakazana je za 22. april, a ceo proces će voditi Izborna komisija na čelu sa nekadašnjim veslačem Crvene zvezde Aleksandrom Jovanovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Smenjeno rukovodstvo Veslačkog saveza Srbije

Izvor: Radio 021, 11.Apr.2023, 07:10

Veslački savez Srbije (VSS) smenio je kompletno rukovodstvo na čelu sa dosadašnjim predsednikom Miljanom Popovićem, nakon sinoćnje vanredne sednice skupštine.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.