Smejurija, UEFA odlučila o sudbini Pari Sen Žermena!

Izvor: Sportske.net, 13.Jun.2018, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smejurija, UEFA odlučila o sudbini Pari Sen Žermena!

Posle ovoga, jasno je FFP je samo slovo na papiru...

Kako je ovo moguće, teško je reći.

Tek PSŽ je oslobođen istrage FIFA, iako je pumpao sponzorske ugovore sa raznim institucijama, tačnije firmama države Katar, odnosno povezanim sa vlasnicima kluba porodicom Al-Tani.

UEFA je poručila da nastavlja da prati ono što će se dešavati narednih nedelja, ali ako PSŽ proda u preostalih 17 dana juna igrače sa 60 miliona evra, oni su se praktično izvukli.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
Drugim rečima, sve je bilo u redu u periodu od od 2015. do 2017. to jest Pari Sen Žermen je ostao u granicama FFP.

Detaljni pregled finansija znači da su oslobođeni optužbi za takozvani finansijski doping i sponzorske ugovore koji su daleko iznad tržišnih.

Što se tiče prodaje igrača, Gonzalo Guedeš je posle sezone u Valensiji na meti nekoliko klubova i Španci žele da ga otkupe, interesovanje je pokazao Real, njegova cena je između 40 i 50 miliona, ako Parižani prodaju njega i nekog mlađeg igrača poput Odsona Eduarda koji je bio u Seltiku na pozajmici, ili možda beka Kurzavu, to će biti dovoljno da uđu u prelazni rok u julu i da ponovo potroše ogroman novac.

Što se tiče ostalih klubova, Marsej je kažnjen sa 100 000 evra, Roma je uspela da ostane u granicama, Interovi računi će i dalje biti pod delimičnom kontrolom kao i Fenerbahčeovi i Trabzonovi.

Osim Rome, Krasnodar, Lokomotiva Moskva, Monako i Zenit su uspeli da izađu iz začaranog kruga, i moći će da kupuju igrače bez limita ili kazni.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PSŽ ima zadatak: "Zaradi 40 miliona do kraja juna"

Izvor: Mondo, 13.Jun.2018

UEFA je izdala zvanično saopštenje....Foto: Guliver/Getty images/Catherine Ivill..Finansijski fer-plej Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) u velikoj meri je i skrojen da bi sprečio Pari Sen Žermen i slične "teškaše" da bez bilo kakve kontrole troše neogračene svote novca...I posle nedavno...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.