Smederevo i Klek ostaju u Superligi

Izvor: B92, 25.Apr.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smederevo i Klek ostaju u Superligi

Odbojkaši Smedrevo pobedom nad TENT-om 3.2, kao i odbojkašice Kleka koje su pobedile Radnički (3:0) obezbedili su opstanak u superligaškom društvu.

Smederevo je na svom terenu slavilo posle pet setova (19:25, 25:27, 25:15, 25:21, 17:15), i sa 3:0 u seriji obezbedilo ostanak u odbojkaškoj Superligi.

Ponovo je taj-brek odlučio pobednika i ponovo je po treći put sreća bila na strani domaćih odbojkaša. Gosti iz Obrenovca dosta lako su dobili prvi set, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a u istom ritmu nastavili su i u drugom, da bi Smederevci u finišu tog drugog seta uspeli da smanje, a onda i povedu sa 20:19, a potom i 22:20, pa ipak gosti predvođeni izvanrednim Draganom Bogdanovićem uspeli na razliku da reše drugi set u svoju korist.

Klek Banat je ostao superligaš, jer je i treću utakmicu baraža protiv Radničkog iz Kragujevca rešio u svoju korist, sva tri puta je bilo ubedljivih 3:0 (25:12, 25:18, 25:19) . U trećem susretu već se pripremalo slavlje, igrale su domaće odbojkašice sa pola snage, lako su rešavale sve probleme, naročito u prvoj deonici susreta koju su dobile veoma lako, najviše zahvaljujući Dragani Bartuli i Mariji Milosavljević - 25:12.

U drugom setu Klečanke su dozvolile Kragujevčankama da se približe, ali serije Ksenije Ivanović, potom i Marije Sandić bile su dovoljne Klečankama da dupliraju prednost. Treći period susreta protekao je više u egzibiciji Klečanki, što su Kragujevčanke u pojedinim momentima uspele da iskoriste i „zarade” nekoliko poena zahvaljujući greškama domaćih odbojkaša i navijača zelenih.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.