Smanjenje plata i u Portugaliji, Sporting načinio prvi korak

Izvor: RTS, 13.Apr.2020, 10:41

Smanjenje plata i u Portugaliji, Sporting načinio prvi korak

Sporting iz Lisabona smanjio je fudbalerima plate za 40 odsto, prenose mediji. Očekuje se da uskoro i ostali potrugalski klubovi učine slično.
Sporting je bio u finansijskim problemima i pre koronavirusa, a dolazak pandemije samo je dodatno pogoršao finansijsku situaciju u klubu.

Posle dogovra sa čelnicma kluba, igračima su smanjeni prihodi za 40 odsto u naredna tri meseca, dok je uprava sebi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << smanjila plate za 50 odsto, javlja portugalska agencija Lusa.
Sporting je prvi od tri najveća portugalska kluba koji je objavio ovakvu odluku, a očekuje se da će istim stopama krenuti Porto i Benfika.
Sve utakmice u portugalskom prvenstvu su stopirane na neodređeno od 12. marta, a na 10 kola pre kraja Sporting je na četvrtom mjestu sa 42 boda, četiri manje od Brage na trećoj poziciji, dok je vodeći tandem Porto (60) i Benfika (59).
U Portugaliji je do sada zabeleženo oko 16.000 slučajeva pozitivnih na koronavirus, dok je 470 osoba preminulo.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

PANDEMIJA DODATNO POGORŠALA STANJE U KLUBU: Sporting smanjio plate fudbalerima (FOTO)

Izvor: Kurir, 13.Apr.2020

Sporting iz Lisabona smanjio je fudbalerima plate za 40 posto, prenose potrugalski mediji.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.