Izvor: MozzartSport.com, 27.Jul.2021, 14:12

Službenica vazduhoplovstva donela prvo zlato za Filipine: Država časti – 550.000 evra i kuća!

Sve uz novi olimpijski rekord

Istoriju je danas pisala filipinska dizačica tegova Hidilin Dijaz!

Filipini su rano jutros po srednjoevropskom vremenu uzeli prvo nacionalno olimpijsko zlato, a najsjajnije odličije sijaće na grudima službenice vazduhoplovstva! I to na kakav način – postavljanjem novog olimpijskog rekorda s kombinovano 224 kilograma.

Hidilin Dijaz je poslednjih godinu i po dana živela u egzilu u Maleziji zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pandemije virusa korona, gde je trenirala i spremala se za najveće takmičenje. Po osvajanju zlatne medalje u konkurenciji do 55 kilograma sustigle su je emocije i suze nisu izostale.

Do zlata je stigla u svom poslednjem dizanju, kada je oborila lični rekord kako bi preskočila aktuelnu svetsku rekorderku Lijao Ćiujun iz Kine. Ona je podigla kombinovano kilogram manje od prve konkurentkinje.

Hidilin Dijaz je uzela drugo odličje u isto toliko učešća na olimpijskim turnirima, pošto je pre pet godina u Riju, u konkurenciji do 53 kilograma uzela srebro, čime je donela prvu medalju naciji posle 20 godina čekanja.

Kako je objavio Blumberg, Vlada Filipina je bogato nagradila Hidilin Dijaz za istorijski uspeh u Tokiju. Naime, na račun će joj pristići 33.000.000 pezosa, što je ekvivalent od 550.000 evra, plus kuću!

Filipini su prvo učešće na Olimpijskim igrama upisali 1924. godine, kada se Dejvid Nepomuseno takmičio u trkama na 100 i 200 metara. Zlato Hidilin Dijaz je tek 11. u istoriji te zemlje.

Bronzanu medalju uzela je Kazahstanka Zulfija Činšanlo, sa 10 kilograma zaostatka za zlatnom Hidilin.

Jedna od najlepših priča ovogodišnjeg olimpijskog turnira.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Coronavirus

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.