Slušalice sa diodama za vrhunske sportske rezultate

Izvor: N1 televizija, 03.Sep.2017, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slušalice sa diodama za vrhunske sportske rezultate

Futurističke slušalice koje elektro impulsima otključavaju potencijale mozga za postizanje vrhunskih sportskih rezultata, hit su kod profesionalnih sportista u svetu.

Slušalice su proizvod komapnije "Halo neuroscinence" iz San Franciska, a u sebi sadrže diode za neurostimulaciju dela mozga - korteksa za motoriku.

"Ove slušalice slabom elektrostimulacijom stavljaju motorički korteks u stanje u kojem su jače veze između neurona i mišića, što omogućava bolji >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << trening i ostvarivanje boljih rezultata", kaže izvršni direktor kompanije i jedan od njenih osnivača, doktor Bret Vingajer.

Slušalice, koje se spolja ne razlikuju od običnih, impulse sprovode kroz elektrode od mekang sunđera koje je pre treninga potrebno pokvasiti radi bolje provodljivosti, a režim rada se bira bežično preko aplikacije na pametnom telefonu.

Preko slušalica se tokom treninga može slušati i muzika, ali se može trenirati i bez muzike, samo sa neurostimulacijom. Sportisti tvrde da im slušalice pomažu da se fokusiraju na trening i da elektrostimulacija zaista deluje.

Kompanija "Halo neuroscience" navodi da se slušalice otključavaju "režim mozga" za učenje, uči telo kako da trenira, ali i pomaže u učenju u drugim oblastima, navodeći značajna poboljšanja u savladavanju veština u daktilografiji i slično.

Ove slušalice već promovišu vrhunski sportisti, od atletičara, dizača tegova, triatlonaca do timova u profesionalnoj ligi u američkom fudbalu.

Paket "Halo sport" sa slušalicama i elektrodama prodaje se po ceni od oko 700 dolara.

"Halo neuroscience", kompanija koja je osnovana pre četiri godine, ovaj proizvod bazira na prethodnom sličom proizvodu koji je beležio uspehe u lečenju epilepsije i za sve proizvode imaju odobrenje od Uprave za hranu i lekove u SAD (FDA).

U kompaniji rade većinom naučnici iz oblasti neurologije i tehnoloških inovacija.

Izvor: YouTube/Halo Neuroscience

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.