Slučaj drma i SCG šah

Izvor: B92, 06.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj "drma" i SCG šah



Doskorašnji selektor muške šahovske reprezentacije Srbije i Crne Gore Dragoljub Joksimović saopštio je danas da je sa te funkcije smenjen zato što u nacionalni tim nije pozvao Nikolu Sedlaka, a ne zbog navodno neispunjenih obećanja.

Joksimović je uz objašnjenje da nije ispunio obećanja, odnosno da nije sklopio sponzorske ugovore vredne 3.000 evra po reprezentativcu, ranije ove nedelje smenjen na sednici Izvršnog odbora Šahovskog saveza SCG.

Savez >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je tada za vršioca dužnosti selektora reprezentacije imenovao Zorana Novoselskog, koji bi tim trebalo da predvodi samo na Šahovskoj olimpijadi od 18. maja do 5. juna u Torinu.

Reprezentativci SCG Igor Miladinović, Igor Ivanišević, Branko Damljanović i Miloš Perunović na smenu Joksimovića odgovorili su tako što su otkazali učešće na Olimpijadi.

Joksimović je u otvorenom pismu danas dostavljenom agenciji Beta ocenio da je ceo slučaj "montiran" i da je posledica toga što je umesto Sedlaka u tim pozvao Perunovića.

Novoselski je, medjutim, u tim pozvao i Perunovića i Sedlaka, a eliminisao Dragana Šolaka.

Posle otkazivanja učešća četvorice reprezentetivaca, SCG će u Torinu predastavljati Robert Markuš, jedini koji je sve vreme bio na spisku oba selektora, kao i Šolak, Sedlak, Aleksandar Kovačević, Dejan Pikula i Dragan Kosić.

Raspored po tabelama Novoselski će naknadno odrediti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.