Izvor: MozzartSport.com, 05.Dec.2021, 14:20

Slučaj "Luka" ponovo otvoren: Jović nije zarđao, čeka ga mesto startera protiv Intera

Madridski mediji ističu da bi Benzemino odsustvo usled povrede moglo da bude presudna tačka u karijeri srpskog napadača na Santijago Bernabeu

Luka Jović zakupio je stranice madridskih medija sinoćnjom partijom protiv Sosijedada. Apostrofiraju renomirani listovi u glavnom gradu Španije školski primer defanzive Edera Militaa, ne zaboravljaju ni njegovog sunarodnika Vinisijusa Žuniora koji igra fudbal života, ali je obojicu u San Sebastijanu zasenio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << srpski napadač.

Real je pre gotovo dve i po godine, posle Jovićevog buma u Bundesligi, doveo bivšeg napadača Crvene zvezde sa ciljem da pokuša da nadomesti nedostatak golova nastao odlaskom Kristijana Ronalda. Međutim, ispostavilo se da je prodajom Portugalca madridski klub upumpao kiseonik u pluća Karimu Benzemi, a ovaj krenuo da igra fudbal karijere tek u četvrtoj deceniji života. A, pored takvog Benzeme Jović nikako nije uspevao da se nametne.

Nije se, napominje madridska Marka, srpski napadač najbolje ni stopio sa svlačionicom, mučilo ga je nepoznavanje jezika, kulture, i pre svega nedostatak minutaže kod Zinedina Zidana. Ušao je u začarani krug iz kojeg nije uspeo da se izvuče. Pride su mu odmogle i brojne povrede, zbog istih je, piše Marka, propustio 23 utakmice, a na ruku mu nisu išla ni dešavanja izvan terena. Bilo je svega, samo golova ne.

Situacija se nimalo nije promenila ni nakon što je Zidan napustio Santijago Bernabeu. Otkako se vratio u Madrid, Karlo Ančeloti je odbijao da rotira igrače. Uz minimalne promene italijanski stručnjak je išao iz kola u kolo, iz nedelje u nedelju, pa je Benzema odigrao 20 od dosadašnje 21 utakmice u sezoni. I onda kada mu je pružio predah protiv Elčea, Ančeloti je priliku ukazao Marijanu Dijazu. Po ko zna koji put se učinilo da su Jovićevi dani u Realu odbrojani.

Međutim, Ančelotiju se forsiranje obilo o glavu, Benzema se povredio u ranoj fazi utakmice i Joviću se ukazala jedinstvena prilika. Imao je pred sobom više od 70 minuta da se nametne. Onoliko koliko je zbirno dobio u prethodnih šest ulazaka sa klupe. I maksimalno ih iskoristio. Početkom drugog poluvremena asistencija za Vinisijusa, nedugo zatim i gol za overu trijumfa, Jović je za desetak minuta protiv Sosijedada stigao do učinka kakav je imao u prethodne 22 utakmice zajedno.

Otud AS ove nedelje piše da “Jović nije zarđao“, te da je njegov “slučaj ponovo otvoren“ na Santijago Bernabeu. Madridski list ističe da bi u iščekivanju rezultata Benzeminih testova Jović posle partije u Baskiji trebalo da dobije šansu od starta na naredne dve utakmice. Ni manje ni više nego protiv Intera i Atletiko Madrida.

I konkurentska Marka navodi da bi Benzemina povreda, po principu “dok jednom ne smrke, drugom ne svane“, mogla da bude prelomna tačka Jovićeve karijere u Realu.

"Posle odličnog meča protiv Sosijedada, sa golom i asistencijom, Jović se vratio u trenerove planove. Biće starter tokom Benzeminog odsustva i verovatno će ohrabriti Ančelotija da rotira Benzemu malo više kako bi izbegao ozbiljne povrede i pokušao da iskoristi prednosti Luke Jovića kojeg nije bilo dve godine… Ali koji je daleko od lošeg igrača", zaključuje Marka.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.