Izvor: MozzartSport.com, 01.Jul.2020, 18:03

Slučaj Antoana Grizmana: Ko je šofer, a ko auto-stoper?

Nova bura u Barseloni

Paralela se sama nametnula. Jeste Arda Turan došao za skoro četiri puta manje novca, ali on je tada bio mozak one šampionske generacije Atletika i pretpostavljalo se da će mu lepršavi stil igre Barselone mnogo više odgovarati nego utegnut sistem Dijega Simeonea. Na sličan način verovatno je razmišljao i Antoan Grizman kad je prošlog leta prešao na stadion Kamp Nou.

Na kraju, Ardin mandat u katalonskom gigantu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pamtiće se ponajviše po njegovom baškarenju na tribinama dok je u poslednjoj sezoni primao platu od 9.000.000 evra pre no što je bez obeštećenja otišao u Istanbul Bašakšehir. Grizman još ima vremena da popravi utisak – malo je osam ligaških golova i četiri asistencije za igrača od 120.000.000 evra, posebno malo za takvog igrača u Barseloni – ali pritisak je sve veći, a scena koja najbolje oslikava njegov trenutni status u timu viđena je u jučerašnjem derbiju Primere, baš protiv Atletika.

Francuz se zagrevao dobrih 20 minuta, pre no što je na teren kročio u 90. Poniženje za takvog asa.

Riki Puig je igrao dobro, uvek želiš da imaš Luisa Suareza na terenu, isto je i sa Leom (Mesijem, prim. aut.) i nije bilo lako pronaći mu mesto, a da ne destabilizujemo tim”, govorio je posle meča šef stručnog štaba Kike Setjen i isprovocirao žestoku reakciju porodice Grizman.

Još tokom utakmice Grizmanov brat Teo, na Tviteru je kratko napisao: “Plače mi se, zaista. Dva minuta…” Samo varnica u poređenju sa kasnijim rečima Alana Grizmana, Antoanovog oca, koji je uz citat Setjenovog obrazloženja na Instragramu poručio iskusnom treneru: “Ovako može da priča onaj ko ima ključeve kamiona, a ne običan putnik”.

I Teo i Alan Grizman su odmah izbrisali kontroverzne reči, ali jasno je svima da nisu najednom prestali to da misle. Štaviše, svi katalonski mediji spekulišu da je jedini razlog zbog kojeg Grizman još nije zatražio transfer taj što smatra da Setjen neće i sledeće sezone biti na Barsinoj klupi.

Tu su svi na Pirinejima saglasni. Ali problem nije samo u Setjenu. Svima je jasno da se Grizman nije istinski uklopio u tim. Ili bolje reći: Grizman nije “kliknuo” sa Mesijem. A to je u Barseloni najvažnije. I zato se već uveliko priča o tome da baš Mesi insistira na povratku Nejmara iz Pari Sen Žermena.

Jasno je ipak da Blaugrana nema te pare, pa se već mesecima spekuliše i o mogućnosti da zahtev Parižana za obeštećenjem od minimum 180.000.000 evra – platili su ga Sveci 222.000.000 – ublaže time što bi u jednačinu ubacili nekog od francuskih igrača na stadionu Kamp Nou.

Uglavnom su se istina pominjali Usman Dembele i Samjuel Umtiti, ali je sada već sasvim jasno da Barsa ne bi imala ništa protiv ni da trampi Grizmana za Nejmara. Ispostavilo se da je Atletikov utegnut sistem ipak bio utegnut za Grizmana. Barsin je utegnut za Mesija. I Grizman se tu nekako ne uklapa. Francuzu treba prostor, u Barseloni ga retko ima. I čini se da ga kod Setjena neće ni dobiti.

Razgovaraću sa njim, ali neću da se izvinjavam za izmenu, iako shvatam da se možda oseća loše. Ni ja nisam oduševljen, jer je veliki profesionalac i sjajna osoba”, hladnokrvan je Setjen.

I bio bi u pravu. Da ima rezultat. Pošto ga nema…

(Pogledajte i novu epizodu emisije Mozzart Njuzz)

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.