Slovenija razbila BiH

Izvor: B92, 16.Avg.2013, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija razbila BiH

Rival Srbije na predstojećem Evrobasketu, selekcija Bosne i Hercegovine, doživela je težak poraz od Slovenije 70:54.

Podbacila je prva zvezda "Zmajeva" Mirta Teletović iako je postigao 17 poena, dok je 10 ubacio Nihad Đedović.

Ekipu Božidara Maljkovića predvodio je novi igrač Crvene zvezde Jaka Blažič sa 15, dok su Zoran Dragić i Domen Lorbek ubacili po 11 poena.

BiH je drugi put poražena od domaćina EP poražena u Jesenicama, gde će i nastupati ekipe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Grupe C (Crna Gora, Litvanija, Makedonija, Letonija), nekoliko dana nakon startne pobede nad Gruzijom.

Slovenci su za samo četiri minute stekli 9:0, da bi Blažič trojkom doneo domaćinu dvocifrenu prednost (12:2).

Aleksandar Petrović je očekivano pokušao tajm-autom da pokrene svoj tim, koji je zaigrao bolje u finišu prvog perioda, posebno u odbrani.

U drugoj polovini četvrtine Slovenija nije postigla ni jedan koš, pa je BiH smanjila na 17:13.

Ipak, gosti ponovo loše otvaraju četvrtinu, te domaćin nakon 18 minuta igre stiže do 31:22. Bosna se u finišu poluvremena ponovo budi i smanjuje na 31:26 pred odmor.

U drugom minutu nastavka BiH stiže do izjednačenja trojkom Mašića (31:31), ali Slovenija odgovara serijom 10:0. Petrovićevi igrači ponovo padaju, bili su bez rešenja u napadu, a u odbrani dozvoljavali lake poene rivalu.

Ipak, BiH se vraća u meč polovinom treće četvrtine (41:36), ali Slovenije nastavlja da diktira tempo i beži na +13 (53:40). Time je meč bio rešen.

U poslednjih deset minuta Petrović je uigravao razne varijante i davao minutažu ostalim igračima, pa je Slovenija stigla do ubedljivih 70:54.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.