Izvor: MozzartSport.com, 06.Maj.2021, 14:34

Slovenija: Ruže venu Joviću, druga liga sve izvesnija

Gorica mora da pobedi Aluminij u 32. kolu šampionata ako želi da izbegne selidbu u niži rang

Fudbaleri Gorice će se gotovo sigurno vratiti u Drugu ligu Slovenije posle samo jedne godine u najvišem rangu. Jedino čudo može da spase od ispadanja ekipu na čijoj klupi sedi srpski stručnjak Aleksandar Jović.

Ovaj 49-godišnji Beograđanin je preuzeo Goricu u decembru prošle godine, sa ciljem da oporavi ekipu i prekine seriju loših rezultata. Nije u tome uspeo, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pa će popularne Ruže gotovo izvesno da odigraju poslednjih nekoliko kola rekreativno, bez takmičarskog značaja. Nadu za mesto u plej-autu i šansu za opstanak na mala vrata mogu da sačuvaju samo ukoliko u četvrtak od 17 časova savladaju u Kidričevu Aluminij.

17.00: (2,15) Aluminij (3,10) Gorica (3,40)

Nekadašnji trener Čukaričkog i Sinđelića je na klupi Gorice sedeo do sada na 12 mečeva. Za to vreme je ostvario slab učinak od tri pobede, četiri remija i pet poraza, uz gol-razliku 9:17. Tih 13 osvojenih bodova premalo je da bi se tim iz Nove Gorice uključio u borbu za osmu poziciju i siguran opstanak.

Zanimljivo, Aluminij će Goricu da dočeka bez šefa stručnog štaba. Naime, Oskar Drobne je dobio žuti karton u prošlom kolu, što mu nije bio prvi. Skupio je paran broj kartona i automatski je suspendovan za duel u četvrtak. Pored njega, suspenziju je zaradio i Roko Pršo.„Gorica, bez obzira na mesto na tabeli, ima kompaktan tim i sigurno neće da dođe u Kidričevo sa belom zastavom. Sve dok imaju matematičke šanse za opstanak, oni će uraditi sve da ih zadrže. Zato moramo da budemo na maksimalnom nivou u pogledu želje i motivacije, moraćemo naporno da radimo da bismo pobedili. Videli smo mnogo puta da ishod ne može u napred da se predvidi, čak ni protiv poslednjeplasiranih timova“, rekao je suspendovani trener Drobne.

Na strani Jovićevog tima nije ni tradicija. Gorica je savladala svog narednog rivala samo jednom na poslednjih 10 mečeva u svim takmičenjima. Bilo je to ove sezone, u septembru, pre dolaska Jovića na klupu Ruža. Tada je bilo 2:0. Tri susreta Aluminija i Gorice, od pomenutih 10, završeni su rezultatom 0:0.

SLOVENIJA 1 - 32. KOLO

Četvrtak

17.00: (2,15) Aluminij (3,10) Gorica (3,40)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.