Izvor: MozzartSport.com, 20.Apr.2021, 15:36

Slovenija: Rožman na popravnom, Maribor u poteri za Olimpijom

Ljubičasti dočekuju Domžale

Ddebitovao je Simon Rožman na klupi Maribora, ali ne na način na koji je zamišljao. Obustavila je pandemija virusa korona fudbalske aktivnosti u Sloveniji na mesec dana, a po povratku na teren Mariborčani su remizirali sa Aluminijom. Simon Rožman će se danas protiv Domažala (17.15) u derbiju 29. kola Prve lige Slovenije predstaviti praznog Ljudskom vrtu.

Nudi se Olimpija najvećem rivalu Mariboru, ali Ljubičasti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ne koriste poklone. Maribor je vezao dve utakmice na kojima nije postigao gol i tu treba tražiti razlog zašto tim koji je nedavno preuzeo Simon Rožman, nekadašnji trener Domažala i Rijeke, nije preuzeo vodeću poziciju u prvenstvu.

Maribor je neporažen na šest utakmica, ali je u tom intervalu četiri puta remizirao. Takmi vezultati doveli su do smene na klupi, jer čelnici kluba ne žele da i ove sezone ostanu bez krune. Prošle sezone je Celje prigrabilo šampionski pehar, dok će Ljubičasti ove godine rat voditi sa Olimpijom.

17.15: (1.90) Maribor (3.45) Domžale (3.80)

Ni Domžale se ne nalaze u zavidnoj formi. Tim Dejana Đuranovića je bez pobede na poslednja tri meča, ali mu Mura nije preterano odmakla. Simon Rožman je tri sezone sedeo na klupi Domžala, vodio je klub na 134 utakmice, a u evropskim takmičenjima je skinuo skalp Frajburgu i propisno namučio Marselj i Vest Hem.

Nadaju se u Mariboru da će im 16. titulu nacionalnog prvaka doneti Rožman, a uoči meča sa Domžalama, osvrnuo se Rožman na zdravsveni bilten koji nije bajan.

„Izgubili smo Pihlera, koji je dobio udarac tokom meča u Kidričevu i neće biti sa ekipom nekoliko dana. Matko se vraća u sastav, ali je upadljiv učinak Mlakara. Poslednji trening će pokazati ko će igrati. Mitrović i Bajdet su već neko vreme u fazi oporavka. Imamo nekoliko otvorenih pitanja prilikom izbora tima, a oni koji dobiju priliku moraju je iskoristiti“, poručio je Simon Rožman.

Dejan Đuranović je sa Mariborom osvojio šest titula prvaka države, a takođe je učestvovao sa Ljubičastima u grupnoj fazi Lige šampiona. Preuzeo je Domžale na leto 2020. godine i već u prvoj sezoni bi mogao klub da izvede u evropske kvalifikacije. Njegovim radom zadovoljni su i igrači, i rukovodstvo kluba.

„Principi u igri pod vođstvom novog trenera su različiti, verujem da će nam doneti uspeh. Nadam se da će se trud što pre isplatiti. Radna etika je izuzetna, postoji zadovoljstvo, jer mi sa zadovoljstvom radimo sve aktivnosti i ispunjavamo zahteve trenera. Sada je najvažnije to izraziti na pravi način na terenu i ostvariti pobedu. Prvi korak moramo učiniti u utorak“, rekao je defanzivac Domžala Ilija Martinović.

Dueli Maribora i Domžala tradicionalno obiluju golovima. Poslednjih šest puta kada su se sastali, oba tima su postigla po gol, a u prethodna dva okršaja viđene su goleade. Maribor je savladao Domžale u Ljudskom vrtu sa 4:3, a potom su dva tima podelila bodove (3:3) u Športnom parku Domžale.

SLOVENIJA - 29. KOLO

Utorak

Celje - Aluminij (u toku)

17.15: (1.90) Maribor (3.45) Domžale (3.80)

Sreda

15.00: (2.95) Tabor Sezana (3.00) Mura (2.45)

16.45: (1.65) Olimpija (3.60) Kopar (5.10)

20.00: (2.80) Gorica (2.75) Bravo (2.75)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.