Slovenci preko Norvežana do prvog mesta u grupi – Holanđani dobro oznojili Šveđane

Izvor: B92, 15.Jan.2024, 23:21

Slovenci preko Norvežana do prvog mesta u grupi – Holanđani dobro "oznojili" Šveđane

Rukometna reprezentacija Slovenije uspela je da se vrati iz rezultatskog minusa i na kraju upiše pobedu na meču protiv Norveške 28:27.

Slovenci su posle ove pobede grupnu fazu završili na orvom mestu sa maksimalnim brojem bodova i u drugu fazu su preneli najviše bodova.

Norveška je kao druga završila grupu D.

U pobedu Slovenije dominirao je Aleks Vlah sa sedam golova, Blagotinšek je upisao pet golova, dok su Bombač, Dolenec, i Mačkovšek utakmicu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << završili sa po tri gola.

Kod Norvežana najbolji je bio Sander Sagosen sa šest golova, Grendal je dao pet, a Bjernsen i Everbi su postigli po četiri gola.

Norveška je od početka meča imala prednost, ali to vođstvo nije bilo veće do tri gola prednosti. Uspeli su Slovenci kako se meč bližio kraju da dođu do preokreta i na krilima sjajnog golmana Urbana Lesjaka koji je proglašen za najboljeg igrača na utakmici na kraju dođu do pobede, i tako grupnu fazu završe sa sve tri pobede.

Švedska je uz dosta problema u jednoj neizvesnoj utakmici na kraju slavila protiv Holandije 29:28.

Šveđani su posle ove pobede, grupu završili sa sva tri trijumfa i na prvom mestu, dok je Holandija druga i ove dve reprezentacije će igrati u drugoj fazi Evropskog prvenstva.

Jedino na meču između Danske i Portugala nije bilo nikakve dileme.

Trostruki prvak sveta je opravdao ulogu favorita na ovom meču i rezultatom 37:27 na kraju dođu do treće pobede u grupi.

Danci su tako prvu fazu takmičenja zavšili sa sve tri pobede i ostaju veliki favoriti da posle druge faze došu do plasmana u polufinale EP. Danska je kao prva završila u ovoj grupi, dok je Portugal drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.