Slovenci, niste svi Slovenci

Izvor: Mondo, 02.Okt.2017, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Slovenci, niste svi Slovenci"

"Njihova pobeda bila bi mnogo slađa da je ostvarena bez naturalizovanih igrača"

Slovenačka košarkaška reprezentacija zadivila je Evropu i priredila apsolutnu senzaciju osvojivši Eurobasket u Istanbulu.

Izabranici Igora Kokoškova pobeđivali su od početka do kraja turnira i u velikom finalu savladali i srpsku reprezentaciju, čime su zaokružili uspeh za pamćenje.

U moru čestitki, neki su našli i nekoliko mana istorijskom trijumfu "zmajčeka". Jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << od njih je generalni sekretar Košarkaškog saveza Litvanije Mindaugasa Spokasa, koji je otvoreno rekao da slovenački trijumf nije baš 100 odsto slovenački.

"Da, igrali su sjajno i imali su fantastičan tim, ali zaboravljamo da i trener i jedan od igrača nisu Slovenci. Znam da to baca senku na uspeh... Uz dužno poštovanje Rendolfu, on nema ništa zajedničko sa slovenačkom košarkom. Igor Kokoškov je Srbine i on takođe nema ništa sa njihovom košarkom", rekao je Litvanac.

Nizajući kritike, Spokas je otvoreno dodao:

"Slovenačka pobeda bila bi mnogo slađa da je ostvarena bez naturalizovanih igrača. Što se tiče nas, Litvanaca, delimo istu stvar sa Srbima. Sa druge strane, Slovenci su napravili izuzetak i naturalizovali košarkaša koji im je omogućio da postanu šampioni Evrope", dodao je Litvanac.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.