Izvor: MozzartSport.com, 23.Okt.2021, 08:40

Slobodan Rajković: Žao mi je što se nisam dogovorio sa Partizanom, ali ću sve učiniti da ga zaustavimo

“Imaju crno-beli pojedince koji mogu sami da reše meč, možda ih poraz od Genta poljulja”, kaže komandant odbrane TSC-a

Sve do skoro gotovo da nije prošla godina, bilo koji da je prelazni rok u pitanju, da Slobodana Rajkovića nisu dovodili u vezu sa Partizanom.

Nekadašnji reprezentativac je u jednom momentu čak bio “jednom nogom” u Humskoj, u januaru 2020. jer je trenirao sa ekipom u Zemunelu, ali kada je trebalo da dođe do realizacije, do potpisivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ugovora, dve strane su se razišle.

Ovog leta odjeknulo je kao bomba da se Rajković vraća u srpski fudbal. Ali adresa mu nije Topčidersko brdo, već – Bačka Topola. I u nedelju će umesto u crno-belom dresu zaigrati protiv crno-belih u derbiju kola Superlige. Njegov TSC pokušaće da udari rampu poljuljanom Parnom valjku, koji je u poslednjih mesec dana značajno usporio na svim frontovima.

Mnogo puta su me dovodili u vezu sa Partizanom i priznajem da mi je žao što se nismo dogovorili u jednom trenutku. Imao sam, imam i dalje, mnogo prijatelja među igračima iz Humske. Ne krijem da imam, u neku ruku, pozitivnu tremu pred utakmicu u nedelju. Ali, ne razmišljam o tome šta je bilo, ne okrećem se iza sebe, već gledam samo svoj klub, da TSC odigra u nedelju najbolje što može, da prvo probamo da popravimo svoj niz loših rezultata, a onda i da zaustavimo crno-bele”, priča Rajković za Mozzart Sport.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Partizan je za komandanta odbrane TSC-a potpuno otvorena knjiga, jer redovno prati sve mečeve crno-belih.

Gledao sam Partizan, naravno, pratim sve. Što se tiče domaće lige, dosta su dominantni, imaju mnogo individualaca koji mogu da reše utakmicu čak i kada im ne ide najbolje. Za mene je ovaj meč veliki izazov, najveći otkako sam se vratio u Srbiju. Što se nas tiče, imali smo nekoliko negativnih rezultata u prethodnim periodu, pravili smo greške koje ne smeju da nam se dešavaju, a pogotovo ne protiv Partizana, jer on takve propuste ne prašta. Mislim da TSC ima dobar tim, koji može da naudi crno-belima i ubeđen sam da možemo do pozitivnog rezultata. Da drugačije razmišljam, ne bih ni izlazio na teren”.

Očigledno je da su crno-beli u padu forme, da imaju više krizu igre nego rezultata. Na domaćoj sceni ih to nije koštalo, ali ih je kaznio Gent u Ligi Konferencije. Poraz posle dužeg vremena mogao bi da uzdrma crno-bele I da bude šansa za TSC.

U našoj ligi Partizan i Zvezda odskaču kvalitetom, jedni drugima su jedini pravi konkurenti i tako je godinama, decenijama unazad. Crno-belima evropske utakmice dođu da tačno vide gde su u odnosu na međunarodnu konkurenciju, pa im je ovaj duel sa Gentom pokazao gde bi još trebalo da napreduju, pogotovo što su Belgijanci igrali jako dobro. Može da se desi da dođe do neke poljuljanosti kod Partizana, što bismo mogli da iskoristimo, jer kao što rekoh, TSC ima dobar tim, ali veliko iskustvo i mnogo veći kadar su na strani lidera”.

TSC je posle samo jedne pobede u poslednjih pet kola primenio šok terapiju. Došlo je do promene trenera, neočekivano za srpsku javnost, pošto su Topolčani visoko na tabeli, Mladen Krstajić je dobio otkaz. Pitanje je kakvu će to da izazove reakciju kod tima iz Topole.

Došao sam pre mesec i po dana pa nije na meni da komentarišem nešto što je između uprave i trenera. Ono što mogu da kažem je da Mladena poznajem jako dugo, još dok je i on bio igrač, uživao sam u radu s njim ovde i žao mi je što se sve ovako izdešavalo. Ali, dugo sam u fudbalu, ne znam ni ja koliko sam trenera promenio, to je jedna od najneprijatnijih stvari koje se dogode, pogotovo što na nju ne možeš da utičeš”.

Posle dugo, dugo vremena Slobodan Rajković je u srpskom fudbalu. Otišao je kao golobrad, još dok je OFK Beograd bio jedna od udarnih igala našeg “loptanja”. Ono što je zatekao u Superligi sada kada se vratio, priznaje, nije ga baš oduševilo.

Nije mi bilo u planu da se vratim u Srbiju, ali tokom cele karijere, tokom celog života, dešavaju mi se neplanirane stvari. Ono što sam do sada video je da mi u TSC-u imamo stvarno odlične uslove za rad, kada je Srbija u pitanju, imamo potpuni mir, što je jako važno. Ali, čujem dosta negativnih stvari kada su drugi klubovi u pitanju. Nije na meni da sudim bilo kome, ali očigledno je da mnogo kaskamo za Evropom u svakom pogledu i da moramo mnogo, mnogo da se potrudimo da bismo joj se približili, da dovedemo naš fudbal na nivo na kojem bi trebalo da bude”, kaže Slobodan Rajković, nekadašnji internacionalac u Nemačkoj, Italiji, Holandiji, Rusiji...

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.